Fodbold

Hyballa skriger på nye spillere: - Det er mig, der bestemmer

Esbjerg-træner Peter Hyballa forudser, at der kommer en masse nye spillere til den skandaleramte klub, inden transfervinduet lukker.

Sjældent set har kaos været større, end det er lige nu i den vestjyske traditionsklub Esbjerg fB.

I flere uger har der været skrevet den ene spalte efter den anden i pressen, der beskriver, hvordan flere spillere i klubben har haft ubehagelige oplevelser med holdets nye, tyske træner, Peter Hyballa.

Lørdag fik Peter Hyballa så yderligere problemer at tænke over. Esbjergs anden kamp i denne sæsons 1. division blev tabt med 3-1 til Helsingør hjemme i Esbjerg.

Efter opgøret stod den hårdtprøvede cheftræner til rådighed for pressen, og her spildte tyske Hyballa ikke tiden. Et nyt nyrehug af Tyson-dimensioner blev sendt afsted mod dele af Esbjerg-truppen.

- Jeg er cheftræner i Esbjerg lige nu, og det er mig, der bestemmer, sagde Esbjerg-træneren til Ekstra Bladet, der spurgte, hvor længe tyskeren regner med at kunne blive sidende som cheftræner i den vestjyske klub.

Og hvis bestyrelsen i Esbjerg fortsat er enige med den 45-årige træner i den udlægning, kommer der til at ske store ændringer i spillertruppen den næste måned.

- Man må sige, at jeg mangler spillere. Det kunne du også se på banen i dag. Spillerne gav alt, men vi er for få til at trække samme vej. Heldigvis er transfervinduet åbent til 31. august.

Esbjerg-målmand melder om 'fin stemning'

Forud for lørdagens opgør mod Helsingør har et brev underskrevet af 21 spillere i truppen fyldt utrolig meget i medierne.

Heri bliver der udtrykt "stærk mistillid" til Peter Hyballa. Kun 5 af de 21 spillere, der tidligere på ugen underskrev det åbne brev, var med i hjemmeholdets trup til lørdagens kamp.

En af dem var målmand Jeppe Højbjerg, der fik stod hele kampen for vestjyderne, men efter kampen ikke havde det store at sige til uroen i klubben.

- Jeg har ingen kommentarer til hverken brevet eller uroen i klubben. Jeg synes egentlig, at stemningen er fin, og alt det andet må I tale med ledelsen om. Den har taget den beslutning, den mener, er den bedste for klubben, lød det fra keeperen til JydskeVestkysten.

Peter Hyballa har fået fuld opbakning af Esbjergs ledelse trods spillernes åbne brev. Bestyrelsesmedlem Paul Conway har desuden tilbudt spillerne en ophævelse af deres aftaler, hvis de ellers frasiger sig retten til økonomisk kompensation.

Næste sportslige opgave for Esbjerg er på torsdag, hvor klubben skal en tur til fynske Bolbro i pokalturneringen.