Fodbold

Agent afviser: Har ikke hørt Eriksen-citat om comeback

Ifølge Christian Eriksens agent kan avis ikke have hørt Christian Eriksen sige, at han vender tilbage.

Denne artikel er opdateret, efter Eriksens agent har skrevet, at han ikke har hørt citatet fra danskeren.

Den italienske avis Corriere dello Sport citerede torsdag Christian Eriksen for at sige til holdkammerater i Inter, at han har planer om at vende tilbage til banen om fire-fem måneder.

Men det sagde danskeren ikke under onsdagens besøg i fodboldklubben, mener Eriksens agent, Martin Schoots.

- Jeg har personligt aldrig hørt ham sige dette. Inter var glade for at se, at Christian var i god form. Ligesom alle andre i den situation vil Christian bare være i bedst mulig form som den far, mand, søn, bror og ven, han kan være, siger Martin Schoots i en SMS til TV 2 SPORT.

- Der er ikke noget tidsskema, intet pres. Intet.

Agenten var selv til stede under besøget, forklarer han.

Danskeren var dog tilbage i Italien og Milano onsdag, hvor avisen beskrev dagen, hvor fynboen lagde vejen forbi klubbens træningsanlæg. Her krammede han sine holdkammerater, og der var både grin og alvorlige snakke, skrev Corriere dello Sport i sin reportage.

- Om fire-fem måneder går jeg i gang med at spille igen, lød det præcise citat fra Christian Eriksen ifølge avisen, hvilket agenten altså afviser.

Eriksen faldt om og fik hjertestop i Parken i København 12. juni under EM-kampen mod Finland. Eriksen fik førstehjælp, og det lykkedes at genoplive fynboen, som blev fragtet til Rigshospitalet til yderligere undersøgelser.

Inter: Han har det godt

Siden har han heldigvis været i bedring.

- Eriksen har det godt og er i god fysisk og mental form, skrev Inter onsdag.

- Han vil nu følge et genoptræningsprogram, der er lavet af danske læger i København, som vi vil samarbejde med fremadrettet. Inters lægestab vil naturligvis blive informeret og opdateret gennem processen.

Fremtid i Italien?

Men vælger Eriksen at spille fodbold igen, er det svært at se, at det skulle blive i Italien. Her er der nemlig skrappere krav end andre steder til sportsudøvere med hjertesygdomme.

Derfor skal danskeren kunne spille uden den avancerede pacemaker, han har fået indopereret, hvis han vil gøre sig forhåbninger om at tørne ud for Inter i Serie A.

Det skriver flere italienske medier, at protokoller foreskriver.

I protokollen Cocis 2017, som lægerne i Italien bruger til at vurdere, om der kan gives tilladelse til at dyrke sport ved hjertesygdomme, står det beskrevet, at der ikke kan gives tilladelse til at dyrke sport, hvis man har indopereret en ICD-enhed, når der er tale om en sport med risiko for traumer.