Fodbold

City henter landsholdsspiller i rekordhandel

25-årige Jack Grealish er efter lang tids rygter officielt skiftet fra Aston Villa til Manchester City.

Det kommer ikke til at skorte på offensivt talent i fodboldklubben Manchester City i den kommende sæson.

De engelske mestre meddeler på Twitter, at klubben har købt Aston Villas Jack Grealish.

Han kommer til at være en del af en meget potent offensiv, der i forvejen tæller navne som Kevin De Bruyne, Phil Foden og Raheem Sterling, for blot at nævne et par stykker.

Den engelske landsholdsspiller, der var med ved EM tidligere i sommer, har fået en seksårig kontrakt, skriver Manchester City.

- City er den bedste klub i landet, med en manager (Pep Guardiola, red.) der bliver anset for at være den bedste i verden.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse, at blive en del af denne klub, siger Jack Grealish til Manchester Citys hjemmeside.

Slår rekord

Han kommer til at spille med trøje nummer ti i Manchester City, et trøjenummer, som han arver fra Sergio Agüero, som i sommer er skiftet til FC Barcelona på en fri transfer.

Argentineren er Manchester Citys mest scorende spiller gennem tiden.

Ifølge britiske medier kommer Jack Grealish-handlen til at løbe op i omkring 100 millioner pund, cirka 875 millioner kroner.

Aston Villas administrerende direktør, Christian Purslow, siger i en video på Twitter, at beløbet holder stik.

Han siger, at da Jack Grealish sidste år forlængede sin kontrakt med Aston Villa, blev der indføjet en frikøbsklausul på 100 millioner pund. Det er denne klausul, som er blevet indfriet.

Dermed er Jack Grealish den dyrest indkøbte spiller nogensinde i Premier League.

Skiftet ind i EM-finalen

Den 25-årige offensivspiller har været i Aston Villa, siden han var en lille dreng, kun afbrudt af en periode som udlejet til Notts County.

Jack Grealish har spillet 12 A-landskampe for England, og han blev skiftet ind i EM-finalen mod Italien, som England tabte efter straffesparkskonkurrence.

Han nåede at spille 185 ligakampe og score 29 ligamål for Aston Villa.