Fodbold

Lionel Messi færdig i Barcelona

Begge parter vil gerne forlænge, men det kan ikke lykkes på grund af finansielle forhindringer, skriver Barcelona.

Lionel Messi kommer ikke til at skrive under på en ny kontrakt med FC Barcelona.

Det meddeler den spanske fodboldklub torsdag på sin hjemmeside.

- Selvom Barcelona og Lionel Messi er nået frem til en aftale, og begge parter gerne vil underskrive i dag, kan dette ikke ske på grund af finansielle og strukturelle forhindringer ifølge LaLigas regulativer, skriver Barcelona.

- Derfor bliver Lionel Messi ikke i FC Barcelona. Begge parter beklager, at ingens ønsker i sidste ende går i opfyldelse. FC Barcelona udtrykker helhjertet sin taknemmelig til spilleren for hans bidrag til klubben og ønsker ham alt det bedste i fremtiden og i hans professionelle liv.

Lionel Messi har tilbragt omkring 20 år i FC Barcelona, men hans kontrakt udløb efter sidste sæson. Derfor har de længe forhandlet en ny, men det er altså ikke kommet i stand.

Har været synonymet med Barcelona

Det chokerer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det er lidt voldsomt at sige, at det er verdenshistorisk, men det er det faktisk, fordi han har været i klubben i 20 år. Han har været synonym med Barcelona og verdensfodbold sammen med den catalanske klub. Derfor er det en ualmindelig stor breaking news. Det er en stor historie, at Lionel Messi ikke fortsætter i Barcelona, siger Flemming Toft.

- Sammen med Cristiano Ronaldo har han hele tiden været blandt de to, der har domineret fodbolden som individualister, men som også har skaffet noget med sit hold. Det er en meget, meget stor fodboldspiller. Det er en meget, meget stor stjerne, der nu tilsyneladende forlader FC Barcelona.

Mandag i denne uge udtrykte FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, ellers optimisme i forhold til at forlænge samarbejdet.

- Vi gør alt, hvad vi kan, og det skrider fint frem. Leo ønsker at blive i Barcelona, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, sagde Joan Laporta til Reuters.

Mange trofæer i skabet

Argentineren har siden sin førsteholdsdebut i 2004 spillet 778 førsteholdskampe, hvor han har scoret 672 mål.

I Lionel Messis tid i klubben har FC Barcelona vundet LaLiga ti gange, mens det er blevet til syv sejre i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, og fire triumfer i Champions League.

Han har desuden været med til at vinde VM for klubhold tre gange.