Fodbold

Barca-spillere ramt af Messi-exit: - Jeg prøver stadig at fordøje det

Lionel Messis nu tidligere holdkammerater i Barcelona takker argentineren for hans tid i klubben og ønsker ham held og lykke i fremtiden.

Der var larmende tavshed i næsten 24 timer.

Men nu har stjernerne reageret, efter FC Barcelona torsdag aften meddelte, at Lionel Messi ikke kommer til at underskrive en ny kontrakt med den catalanske klub.

Sergio Busquets, som Messi har spillet sammen med i Barcelona i 13 sæsoner, er den første spiller til at sætte ord på afskeden.

- Jeg prøver stadig fordøje det hele, og jeg ved, hvor svært det er. Jeg kan kun takke dig for det, du har gjort for klubben og dem, der har været tæt på dig – og især hvad du har gjort for mig, skriver Busquets på Instagram.

- Du kom her som en dreng, og du er blevet den bedste spiller i historien, og du har fået klubben derop, hvor den har fortjent at være.

Intet bliver det samme igen. Ikke Camp Nou, ikke Barcelona-by

Gerard Pique

Har oplevet succeserne

Busquets skriver, at han er taknemmelig for de øjeblikke, de har delt med hinanden, hvor de fleste af dem har været gode.

- Jeg har været heldig med at vokse op og opleve succeserne med dig.

- Efter alt dette beholder vi det venskab, vi har skabt, men jeg vil savne dig meget. Jeg kan kun ønske dig og din familie det bedste i fremtiden. Du vil være savnet, slutter han.

18-årige Ansu Fati har taget vejen igennem Barcelonas akademi og op på førsteholdet. Det samme gjorde Lionel Messi.

Derfor fremhæver han også det, når han siger tak til den argentinske troldmand.

- Alle de drenge, der kommer op fra Masia (Barcelonas akademi, red.) drømmer om at spille sammen med dig. Jeg føler mig heldig, da jeg har opnået det.

- Jeg vil gerne takke dig for disse to år og for den taknemmelighed, jeg har fået fra dig. Min familie og jeg vil altid være taknemmelige for den måde, du har behandlet os på, og vi ønsker dig alt det bedste, skriver Fati.

Har været en ære

Brasilianske Philippe Coutinho takker også Messi for den gæstfrihed, han har vist ham.

- Det er en stor ære at have spillet ved siden af dig. Jeg er glad for den måde, du har behandlet mig og min familie på. Jeg ønsker dig al succes i fremtiden - og tak for, at du altid har åbnet dit hjem, skriver Coutinho.

Gerard Pique, der har spillet sammen med Messi i adskillige år, tror, at der kommer til at ske store forandringer i den catalanske by.

- Intet bliver det samme igen. Ikke Camp Nou, ikke Barcelona-by, ikke os spillere. Efter 20 år skal du ikke længere bære Barcelona-trøjen. Nogle gang er virkeligheden hård.

- Nu forlader du klubben, men jeg ved, at du en dag vil vende tilbage. Hav det godt og nyd, hvad du end skal lave. Her kommer vi til at savne dig, skriger Pique.

Messi og Barcelonas samarbejde har resulteret i ti LaLiga-titler samt fire Champions League-triumfer. Desuden har Messi seks gange vundet Ballon d'Or, som gives til verdens bedste fodboldspiller.

Barcelona indleder 2021/22-sæsonen i LaLiga 15. august.