Barcelonas præsident: Klubben er vigtigere end Messi

FC Barcelona har ikke råd til Lionel Messi, da klubbens økonomi er katastrofal ifølge præsident Joan Laporta.

Præsidenten i fodboldklubben FC Barcelona, Joan Laporta, forklarer nu, hvorfor det ikke er lykkedes at indgå en ny kontrakt med Lionel Messi.

På et pressemøde siger Joan Laporta, at revisorer har gennemgået klubbens økonomi og konstateret, at det står rigtig dårligt til.

- Desværre har vi modtaget en katastrofal økonomi. Lønudgifterne repræsenterer 110 procent af klubbens indtægter. Vi har dermed ingen lønmargin, lyder det fra Barcelona-præsidenten.

Den catalanske klub var ifølge Joan Laporta nødt til at se på tallene og analysere den økonomiske situation.

Hvis den spanske fodboldklub skal holde sig inden for de gældende økonomiske fairplay-regler for La Liga, som blandt andet indeholder et lønloft, er det derfor ikke muligt at beholde den argentinske fodboldstjerne.

- Vi er nødt til at tilpasse os grænserne for La Liga, selvom de kunne være mere fleksible, siger Joan Laporta.

Selv uden den argentinske superstjerne balancerer FC Barcelona på grænsen, hvad lønninger angår, lyder det fra klubpræsidenten.

Han forklarer, at klubben er blevet anbefalet at holde lønudgifterne nede på omkring 65 procent af klubbens indtægter. For nuværende udgør FC Barcelonas lønudgifter 95 procent uden superstjernen Lionel Messi.

En ny æra

Ifølge Barcelona-præsidenten ville en ny aftale med Lionel Messi bringe klubben i økonomisk fare.

- Personligt synes jeg, at vi har gjort det bedste for FC Barcelonas interesser, siger Joan Laporta.

Han konstaterer, at Lionel Messi ønskede at blive i den catalanskes storklub, men siger samtidig, at ingen spillere eller trænere står over klubben.

- Klubben er over alt andet - selv over den bedste spiller i verden, lyder det fra Joan Laporta, som uddyber:

- Lionel Messi har bevist, at han elsker FC Barcelona. Han har skrevet historie i denne klub, og han er den bedste spiller i verden. Nu begynder en ny æra, en æra efter Lionel Messi, som det er sket med andre spillere i FC Bacelonas historie.

Messi med flere muligheder

Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona udløb 30. juni, men hvor argentineren forstætter sin fodboldkarriere, er endnu uvist.

Ifølge Joan Laporta har Lionel Messi flere muligheder på hånden, dog uden at nævne specifikke klubber på pressemødet.

TV 2s fodboldeksperter mener, at den franske klub Paris Saint-Germain er en oplagt destination for den 34-ĂĄrige argentiner.

FC Barcelona har denne sommer investeret i de hollandske og argentinske angribere Memphis Depay og Sergio Aguero.

Klubben kan stadig nå at købe spillere frem til 31. august, hvor transfervinduet i Spanien lukker.