Fodbold

Eksperter er enige: Her ender klubløse Messi

TV 2 SPORTs eksperter mener, at flere engelske storklubber kunne have været i spil, men de har alle på den ene eller anden måde udspillet deres rolle.

Lionel Messi og FC Barcelonas veje ser ud til at skilles efter, at argentineren ikke skriver under på en ny kontrakt med den catalanske fodboldklub.

Dermed melder spørgsmålet sig, hvor den argentinske verdensstjerne skal fortsætte karrieren.

TV 2 SPORT har bedt tre kompetente herrer om deres bud på de mulige destinationer for Lionel Messi, og de sender alle den argentinske troldmand i retning af den franske hovedstadsklub, Paris Saint-Germain.

Laudrup: Har PSG råd?

Andreas Laudrup kommenterer LaLiga for TV 2 SPORT, og den tidligere professionelle fodboldspiller har dermed indgående kendskab til spansk fodbold.

Han mener, at Manchester City havde været det oplagte match for Lionel Messi.

- Men i og med at Manchester City lige har købt Jack Grealish fra Aston Villa, har de hentet en spiller på netop Messis position.

Andreas Laudrup peger derimod på Paris Saint-Germain (PSG) som Messis favoritdestination.

- Jeg tror, at Messi har en fremtid i PSG. Spørgsmålet er så, om PSG har midlerne til at hente Messi, da de også har flere store stjerner som Neymar og Mbappé, siger han og uddyber:

- Jeg tror, at der kommer til at være et stort puslespil, som ikke kun kommer til at følge Messi, men selvfølgelig også en masse andre fodboldspillere, lyder analysen.

Werge: Manchester City har muligvis forregnet sig

Fodboldredaktør på TV 2 SPORT og mangeårig fodboldkommentator Carsten Werge er enig i, at Lionel Messi kunne være endt i Manchester City.

Men mulighederne er blevet indskrænkede efter de engelske mestres nyindkøb torsdag.

- Det er lidt grotesk, for Manchester City har netop købt Jack Grealish for omkring en milliard kroner og givet ham trøje nummer 10. Det havde de måske ikke gjort, hvis de havde kendt til det her. For de har også ligget på lur efter Messi, mener Carsten Werge.

Han mener, der nu er flere andre klubber, som vil kæmpe om Lionel Messis eftertragtede signatur.

Men det vil kræve enormt dybe lommer af de mulige europæiske storklubber.

- Der er PSG og Manchester United, og hvem ved: Måske man også kunne se ham spille sammen med Ronaldo i Juventus. Men det er kun de helt store spillere på markedet, der kan smide så mange penge, som Messi koster i løn. For det er verdens dyreste fodboldspiller. Ganske enkelt, siger Carsten Werge.

Toft: Neymar ønsker Messi til PSG

Fodboldkommentator Flemming Toft er overbevist om, at Lionel Messi på baggrund af torsdagens korte og kontante udmelding fra FC Barcelona havner i Paris Saint-Germain.

- De er den oplagte favorit, og jeg kan nærmest kun se Messi fortsætte sin karriere der, siger Flemming Toft.

Han er enig med sine kollegaer i, at Manchester City havde været det oplagte valg, men at pilen nu i stedet peger mod den franske hovedstad.

- Manchester United og Chelsea havde begge været muligheder, men førstnævnte har købt Jadon Sancho fra Dortmund for et stort trecifret millionbeløb, og Chelsea går benhårdt efter Romelu Lukaku, siger fodboldeksperten.

Flemming Toft fremhæver, at PSG allerede i august 2020 jagtede Lionel Messis underskrift, da den argentinske fodboldspiller smed en regulær bombe og via en fax krævede at blive løst af sin kontrakt med FC Barcelona.

- Samtidig har superstjernen Neymar offentligt meldt ud, at han ønsker at spille med Messi igen, og der er mange spansktalende spillere i PSG-truppen, som ovenikøbet har en argentinsk træner i Mauricio Pochettino, pointerer han.

Venskabet mellem Neymar og Lionel Messi er ikke nyt, og onsdag postede den brasilianske fodboldstjerne et billede på Instagram, hvor han står arm i arm med Lionel Messi omgivet af tre andre PSG-spillere Angel Di Maria, Leandro Paredes og Marco Verratti.

Lionel Messi har gennem de seneste 20 år i FC Barcelona været vant til at vinde titler, og det rimer særdeles godt med de høje sportslige ambitioner i PSG.

- Den franske klub ønsker brændende at vinde Champions League-titlen, og her kan Messi være netop den brik, de mangler for at opnå triumfen, mener Flemming Toft.