Fodbold

Læs uddrag af Messis farveltale

Lionel Messi afholdte søndag et pressemøde, hvor han officielt sagde farvel til FC Barcelona. Du kan læse det meste af hans farveltale her.

De seneste dage har jeg tænkt på, hvad jeg skal sige. Sandheden er, at jeg ikke kom frem til noget. Jeg var blokeret, hvilket jeg stadig er. Det er meget svært for mig, efter jeg har tilbragt hele mit liv her. Jeg var ikke forberedt. Sidste år, da burofaxen var klar, der var jeg forberedt, og jeg vidste, hvad jeg ville sige – men ikke i år. I år var min familie og jeg overbeviste om, at vi ville fortsætte her.

Vi vægter altid vores velbefindende højt. At være i vores hus og nyde dette liv, vi har i Barcelona, både i det sportslige og i dagligdagen, som er fantastisk. Men i dag må jeg sige farvel til dette. Som jeg sagde før, er der gået mange år, jeg har haft hele mit liv her. Jeg kom som kun 13-årig, og efter 21 år tager jeg afsted med min kone og tre katalanske argentinere.

Jeg kan dog fortælle jer, at vi om nogle få år vil komme tilbage, fordi det her er mit hjem. Jeg er virkelig taknemmelig for mine holdkammerater og tidligere holdkammerater – alle, der har været ved min side. Der er så mange mennesker.

Jeg har så meget respekt for denne her klub. Så mange smukke ting er sket. Der er også sket nogle dårlige ting, men det har hjulpet mig med at vokse og udvikle mig og har gjort mig til den person, jeg er i dag.

Jeg gav alt for denne her trøje fra den første dag og indtil den allersidste. Sandheden er, at jeg må tage af sted.

Mens hele salen klappede af Barcelonahelten, var tårerne ikke til at styre for den argentinske verdensstjerne. Video: TV 2 SPORT

Jeg ville elske at tage af sted på en anden måde. Jeg havde aldrig forestillet mig det på denne her måde. Jeg troede ikke, jeg ville være nødt til at sige farvel.

Jeg forestillede mig det med holdet på banen – den sidste jubel. Vi har spillet uden fans, og det har været svært ikke at kunne høre dem. Og nu bliver jeg nødt til at tage af sted uden af have set fansene i halvandet år.

Hvis jeg skulle have forestillet mig det, så havde det været med alle fansene. Jeg håber, jeg kan komme tilbage og blive en del af denne klub igen og hjælpe den til at blive den bedste i verden.

Vi har ikke kunnet spille foran vores fans det seneste år på grund af pandemien, og det har været svært ikke at kunne høre deres jubel, ikke at have dem i nærheden, ikke at høre dem råbe mit navn.

Jeg forlader klubben uden af have set fansene i over halvandet år. Hvis jeg skulle have forestillet mig det, så havde jeg forestillet mig et fyldt Camp Nou, så jeg kunne have sagt farvel ordentligt.

Men det bliver nødt til at være på denne måde, og jeg er så taknemmelig for al den kærlighed, som alle har vist mig, fordi jeg har haft nogle store øjeblikke gennem årene - også nogle dårlige, men kærligheden fra folk har altid været den samme.