Fodbold

- Det flytter magtbalancen, siger Toft om Messis skifte

Med Lionel Messi på holdet rækker PSG ud efter Champions League-pokalen, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Artiklen er opdateret, efter Messi er blevet præsenteret i Barcelona.

I moderne fodbold hænger store pokaler ofte sammen med store investeringer.

Det er blevet et våbenkapløb, og med Lionel Messi på holdet tager PSG et stort skridt mod det hidtil uopnåelige: Champions League-titlen.

Det sagde TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, mens hele fodboldverdenen ventede på den officielle præsentation af Lionel Messi som ny mand i PSG.

- Det flytter magtbalancen, fordi PSG har købt så vildt ind til den her sæson. De har købt Donnarumma, der blev kåret som den bedste spiller under EM. De har købt Sergio Ramos, Wijnaldum og Hakimi. Og nu Messi.

- Det er fuldstændigt vanvittige indkøb, og jeg er meget spændt på, hvordan de får det til at gå op, når man tænker på Financial FairPlay-ordningen fremover, siger Flemming Toft.

Det seneste årti har PSG været suveræn i fransk fodbold, men i Europa higer de stadig efter den ultimative triumf. Champions League.

Især efter finalenederlaget til Bayern München i 2020, der trods enorme investeringer er klubbens eneste finale i verdens stærkeste klubturnering.

- De seneste ti år har de brugt omkring ti milliarder kroner på spillere, der skulle jagte Champions League-trofæet. Det startede med David Beckham, senere Ibrahimovic og andre spillere på den øverste hylde. Neymar og Mbappé er også hentet til Paris, og nu kommer Messi. Hvis de ikke vinder Champions League med ham, så er der noget rivende galt – og noget der skal ruskes op i, siger Flemming Toft og tilføjer:

- Det er en klub, der går efter én ting. Og det er ikke det franske mesterskab. Det er Champions League.

PSG har vundet det franske mesterskab i syv ud af de seneste ni sæsoner.