Fodbold

Sådan kan PSG stille op med Messi

Lionel Messi skal spille i Paris Saint-Germain de næste to sæsoner. Han bliver en af flere store stjerner i klubben.

Med Lionel Messi i truppen kommer PSG’s omklædningsrum til at funkle, selvom lyset er slukket.

Truppen rummer efterhånden så mange stjerner, at det ikke kan svare sig at spejde mod himlen, hvis man befinder sig i byernes by.

Det giver træner Mauricio Pochettino så mange muligheder for at sætte hold, at vores fodboldekspert Mads Junker arbejder med to opstillinger.

En til de europæiske kampe, hvor klubbens første Champions League-titel er det åbenlyse mål. Og en til ligakampene, hvor modstanden i nogle tilfælde er mere begrænset.

Junkers europæiske PSG-opstilling

  • Donnarumma
  • Hakimi, Ramos, Kimpembe, Kurzawa
  • Maquinhos, Verratti, Wijnaldum
  • Messi, Mbappé, Neymar

- Jeg tror ikke, Kimpembe ryger ud, fordi Ramos kommer til. Han er viceanfører og fransk landsholdsspiller, så umiddelbart er det næsten Ramos, der står svagest, når man ser tilbage på historikken i den seneste sæson.

- Men jeg har ham med fra start, også fordi jeg ser Marquinhos på midtbanen sammen med Wijnaldum og Verratti. De tre skal ’bare’ gøre arbejdet og få bolden frem til de forreste.

- I angrebet er 2/3 af MSN-angrebet samlet, og det er samme tankegang som med Messi, Suarez og Neymar i Barcelona. Her er det Messi, Mbappé og Neymar, der skal stå for målene – og så er det måske begrænset, hvor meget vi ser fra dem defensivt.

- Så groft sagt har jeg bænket Di Maria til fordel for Kimpembé eller Ramos. Jeg tror ikke, der er råd til fire luksusspillere i Europa. Det er næsten for meget af det gode. Sidste år så vi også mod Bayern, at PSG ikke bare stillede med alle de offensive stjerner i Champions League. De ved godt, at det er de bedst organiserede hold, der vinder de store titler.

Junkers offensive PSG-opstilling

  • Donnarumma
  • Hakimi, Ramos, Marquinhos, Bernat
  • Verratti, Wijnaldum
  • Di Maria
  • Messi, Mbappé, Neymar

- Her har man næsten seks offensive spillere med de to backer, og så kan man endda sætte Icardi ind som afslutter. Det vil ikke nødvendigvis være mindre farligt, siger Mads Junker.

- Det er en kæmpe fordel for PSG, at de kan lade stjernerne sidde over engang hver tredje uge, hvis de vil spare dem inden de store Champions League-kampe.

- Det er desuden en fremragende signing, at de henter Wijnaldum denne sommer. Han er en rigtig god presspiller, og på det hollandske landshold har han også spillet godt som 10’er. Han kan komme som en ekstra støtte til de spillere, der er helt fremme. Han er den perfekte brik i puslespillet – det var en rigtig god signing, inden Messi kom til.

Er du imponeret allerede nu, så tænk på, at spillere som Julian Draxler, Rafinha, Pablo Sarabia, Ander Herrera, Leandro Paredes, Idrissa Gueye, Colin Dagba og Keylor Navas ikke engang er nævnt.