Derfor kunne PSG hente Messi

Det franske og spanske fodboldforbund har valgt at implementere en ny regel på forskellige tidspunkter. Det er den forskel, der er blevet afgørende.

Et væld af stjerner spiller fodbold i Paris Saint-Germain. Nu kommer så endnu en. Lionel Messi.

Det er særligt én spidsfindighed, der gør det muligt. Og hold nu tungen lige i munden. Financial Fair Play skal sikre, at klubberne ikke overstiger et vist loft i forhold til lønninger.

Nye regler inden for området har gjort, at højest 70 procent af en klubs indtjening må bruges på spillernes løn.

Disse blev indført under pandemien for at sikre, at klubberne ikke sætter sig for dyrt og derved løber ind i yderligere økonomiske problemer. Men hvordan hænger det så sammen med, at der er plads til Messi?

Det franske fodboldforbund har ganske enkelt valgt at udskyde implementeringen af de nye regler med to år. Det skriver L'Equipe. Omvendt har de i den spanske liga valgt at fremskynde kravet. Det var netop det, der forårsagede, at FC Barcelona ikke havde plads til Messi.

Skal man tro den franske avis, skal PSG ikke leve op til kravet om de 70 procent før om to år. Det gør det muligt at hente argentineren nu.

UEFA bør reagere

Det burde dog ikke være forskel på, hvordan man gør det i forskellige lande. Det mener fodboldkommentator på TV 2 SPORT Flemming Toft.

- Nu er det selvfølgelig individuelt, hvordan de tolker reglerne, men man burde vel nok se UEFA komme ind over på det her felt, så man fik den der ligestilling, som man har haft tidligere omkring den økonomiske årvågenhed. Det virker bare ikke, som om UEFA reagerer, siger Flemming Toft.

Til gengæld har FC Barcelona reageret.

- De har indgivet en sag for EU-Kommissionen imod Paris Saint-Germain – selvfølgelig også i ærgrelse over, de har mistet Messi, lyder det fra Toft.

Messi i tårer - nu er han klar

Sent tirsdag aften blev skiftet en realitet, da PSG meldte den historiske handel ud efter længere tids spekulationer.

Lionel Messi sagde søndag farvel til klubben, han har spillet i hele sit liv - og det blev en tårevædet afsked.

Alligevel kunne argentineren fortælle, at han glæder sig til tiden i Paris.

- Jeg ser frem til at indlede et nyt kapitel i min karriere i PSG. Alt i klubben matcher mine ambitioner, og jeg ved, hvor stort potentiale, der er i holdet og trænerteamet her.

- Jeg er opsat på at hjælpe med at skabe noget specielt for klubben og fansene, og jeg glæder mig til at komme ud på banen på Parc des Princes, siger Lionel Messi til PSGs hjemmeside.

Superstjernen har skrevet under på en toårig kontrakt.