Fodbold

Messis skifte kan blive en fordel for den spanske liga

Det er langt fra kun negativt for den spanske liga, at superstjernen Lionel Messi er skiftet til Paris-Saint Germain i Frankrig.

Den spanske liga har i mange år været hjemstedet for klodens absolut største fodboldstjerner.

LaLiga har det seneste årti huset Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, mens de spanske storklubber Real Madrid og Barcelona også har haft stjerner som Sergio Ramos, James Rodríguez, Higuain, Xavi, Iniesta og Neymar på kontrakt.

Ligaen byder stadig på flere af de største navne, men med afgangen af Lionel Messi er top-topnavnet unægtelig væk. Det er dog ikke kun negativt. LaLiga er nu et sted, hvor der er plads til nye stjerner, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker:

- Jeg synes, det efterlader ligaen et sted, hvor scenen er ryddet til nye stjerner. Særligt nu hvor Sergio Ramos, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er væk.

- Nu er der plads og tid til en ny æra for nye spillere - eller nogen, der allerede er der i forvejen. Det kan være den helt store mulighed for Antoine Griezmann, Luis Suarez eller Marcos Llorente - blot for at nævne et par eksempler.

At de største stjerner nu har forladt ligaen, betyder derfor også mere jævnbyrdighed.

- Ronaldo forlod LaLiga, da han var på toppen. Messi er også på toppen. Så der kommer en rigtig stor jævnbyrdighed i ligaen. Næsten fire hold kæmpede med om titlen sidste år, men for et årti siden var det kun de to hold, der kæmpede om guldet og havde alle de bedste spillere i verden. Det er noget af det, man har råbt efter. Der skal ikke bare vindes suveræne mesterskaber.

- Der kan være flere hold, der blander sig. Real Madrid og Barcelona er røget et hak ned, så Atletico Madrid er minimale favoritter til titlen, som jeg ser det. De har en bred trup og et indbygget spilkoncept. Så der er en større jævnbyrdighed i Spanien, men topkvalitet har fået hak, siger Junker.

"Det gør ondt på ligaen"

Det er dog ikke kun positivt, at stjerner som Ronaldo og Messi nu er væk fra det spanske. Naturligvis.

Rent økonomisk jubler de nok ikke i Spanien og LaLiga. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft:

- Det har gjort ondt, siden de mistede Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Det gør ondt, at Messi nu er væk. Det gør ondt på ligaen, og den er økonomisk meget hårdt trængt - specielt i storklubberne.

- Der kommer nogle transfertal frem, der viser, at de engelske klubber har handlet for fem gange mere end de spanske klubber i det her transfervindue. Så det er de spanske klubber, der hænger lidt i øjeblikket.

De mange penge i England - der hovedsageligt kommer ind via den gigantiske tv-aftale - betyder, at topniveauet stiger år for år. Flere og flere stjerner drager til det britiske.

Mads Junker er derfor ikke i tvivl om, hvilken liga der er den stærkeste i øjeblikket.

- Premier League er den stærkeste lige nu. Men det er svært at opgøre det, for Spanien var den bedste, da de dominerede de europæiske turneringer.

- Der er flere tophold i England, hvor de fire bedste klubber er bedre i England. De har højere topkvalitet, end vi ser i Spanien lige nu, vurderer Mads Junker.