Fodbold

Danmark falder på verdensranglisten trods EM-semifinale

Sommerens EM-semifinale var ikke nok til at holde Danmark i verdensranglistens topti.

Danmark var i det allerfineste selskab ved sommerens EM-slutrunde.

Her spillede det danske landshold sig i EM-semifinalen, som dog blev endestationen for Kasper Hjulmands tropper efter et nederlag til England.

På trods af en præstation, der placerede Danmark blandt de fire bedste europæiske fodboldnationer, falder det danske landshold en placering på den officielle verdensrangliste.

FIFA's verdensrangliste er opdateret denne torsdag, og her fremgår det, at Danmark er faldet fra en 10.-plads til en 11.-plads på trods af den flotte EM-præstation.

Top-11

 1. Belgien
 2. Brasilien
 3. Frankrig
 4. England
 5. Italien
 6. Argentina
 7. Spanien
 8. Portugal
 9. Mexico
 10. USA
 11. Danmark

Her er grunden

Årsagen bag, at Danmark mister en placering, skal nok findes i, at andre nationer også har præsteret flot. Både Mexico og USA rykker således ind i topti efter at have spillet sig i finalen af 2021-udgaven af CONCACAF Gold Cup.

Danmark har nemlig fået yderligere ti point siden den forrige opdatering af verdensranglisten i slutningen af maj. Det var dog ikke nok til at holde sin placering. Eksempelvis har USA hentet 93 point siden sidst, hvilket bringer dem fra 20.-pladsen til 10.-pladsen.

Belgien holder fast i sin førsteplads på ranglisten, mens Italien rykker op fra nummer syv til nummer fem.

San Marino kan bryste sig af, at de ikke længere er på verdensranglistens sidsteplads. Nationen er rykket en placering op, hvorfor Anguilla nu indtager sidstepladsen.

Verdensranglisten bliver næste gang opdateret 16. september.