Fodbold

Lukaku skifter til Chelsea

Romelu Lukaku vender tilbage til Chelsea, hvor han første gang kom til som 18-årig.

De italienske mestre fra Inter bliver voldsomt svækket i angrebet til den kommende sæson.

Klubbens topscorer med 24 sæsonscoringer, Romelu Lukaku, skifter nemlig til Chelsea. Det skriver den engelske klub på sin hjemmeside.

- Jeg er glad for og velsignet over at være tilbage i denne vidunderlige klub, siger den 28-årige belgier.

Kontrakten løber frem til sommeren 2026.

Ifølge den anerkendte transferjournalist Fabrizio Romano betaler Chelsea omkring 855 millioner kroner til Inter for handlen.

Mislykket ophold i Chelsea

I 2011 skiftede den bare 18-årige Lukaku til Chelsea, men opholdet blev alt andet end en succes. Efter det første år blev han udlejet to gange - sidst i Everton, hvor lejeaftalen blev vekslet til en permanent kontrakt.

Siden gik turen til Manchester United før skiftet i 2019 til Inter.

- Det har været en lang rejse for mig. Jeg kom her som et barn, som havde meget at lære. Nu kommer jeg tilbage med meget erfaring og mere modenhed, siger han.

- Forholdet, jeg har til denne klub, betyder så meget for mig. Jeg har været fan af Chelsea siden barndommen, og at være tilbage og forsøge at hjælpe dem til flere titler føles fantastisk.

Mens Chelsea nu har sikret sig en ekstremt målfarlig angriber, ser Inter ud til at være alvorligt svækket.

Foruden Lukakus afgang må Inter undvære Christian Eriksen.

Efter landsholdsspillerens kollaps på banen under EM fandt hjertespecialisterne det nødvendigt at indoperere en ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Og da man ifølge de italienske protokoller ikke umiddelbart kan blive godkendt som sportsudøver, hvis man har fået indopereret en pacemaker, er det uvist, om Eriksen har en fremtid i Milano-klubben - hvis han altså kan og ønsker at spille igen.