Vestergaard er et lægetjek fra at skifte til Leicester

TV 2 SPORT erfarer, at det eneste, der står mellem landsholdsspilleren Jannik Vestergaard og et skifte til Leicester City, er et lægetjek torsdag.

Der har været fuld knald på spekulationerne omkring Jannik Vestergaards fodboldfremtid denne sommer.

Men nu er en afklaring meget tæt på.

Ifølge TV 2 SPORT skifter den danske landsholdsspiller nemlig Southampton ud med en kontrakt hos Leicester City, der i forvejen råder over landsholdskollegaen Kasper Schmeichel.

Torsdag er den 29-årige forsvarsspiller til lægetjek hos de tidligere engelske mestre, og går det problemfrit, så sætter Vestergaard sin underskrift på en kontrakt med 'The Foxes', der allerede har forhandlingerne på plads.

Torsdag eftermiddag har managers i begge klubber bekræftet, at Vestergaard er til lægetjek i Leicester.

Som engelske The Athletic var først til at kunne berette, så betaler Leicester cirka 130 millioner kroner for at købe danskeren fri af kontrakten med Premier League-rivalerne fra Southampton.

En kontrakt, der i gåseøjne 'kun' var styr på et år endnu. Dermed er denne sommer sidste chance for Southampton til at tjene lidt mønt på danskeren, der om et år ellers kan skifte arbejdsgiver kvit og frit.

Stor interesse fra Italien og England

Og det har ikke været svært at finde en ny klub for Jannik Vestergaard.

Ifølge TV 2 SPORTS oplysninger har der hele sommeren været godt gang i telefonen hos danskerens agent Gordon Stipic, der har haft interessante snakke med både Tottenham, West Ham og italienske Roma.

Særligt Tottenham har i lang tid været særdeles interesserede i at tilknytte Jannik Vestergaard til holdet, ligesom den nye Roma-træner og tidligere Tottenham-chef, José Mourinho, også skulle have et rigtig godt øje til den garderhøje dansker.

Men hverken Tottenham eller Roma har været i stand til at nå til enighed med Southampton om prisen på Jannik Vestergaard.

I kontakt med Leicester-træneren flere gange

Det kunne Leicester derimod, og derfor er det nu kun et lægetjek, der mangler, før den stærke danske forsvarsspiller skal til at spille i blåt.

At det bliver Kasper Schmeichel og Leicester, der løber afsted med Vestergaards underskrift, er faktisk ikke så overraskende. Allerede tilbage i januar 2020 var Leicester-træner Brendan Rodgers meget tæt på at købe den tidligere Gladbach-spiller.

Efter flere forsøg måtte en ærgerlig Rodgers dog sande, at det ikke var muligt at blive enige med Southampton om en pris for Jannik Vestergaard, hvorfor skiftet gik i vasken.

Men nu godt halvandet år senere får den tidligere Liverpool-manager langt om længe sit ønske opfyldt, og ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har netop Brendan Rodgers spillet en stor rolle i at overbevise den danske landsholdsspillere om, at et skifte til Leicester er det helt rigtige.

De to skulle således have haft flere snakke sammen, hvor den succesfulde træner har formået at gøre Jannik Vestergaard 'tryg' omkring danskerens rolle på Leicester-holdet, der lige akkurat missede Champions League-pladserne i sidste sæson.

På trods af det er der alligevel udsigt til spilletid udenfor de engelske landegrænser, da Leicester qua sin femteplads er sikret en plads i gruppespillet i Europa League.

Jannik Vestergaard skiftede til Southampton fra Borussia Mönchengladbach i 2018. Danskeren har indtil videre spillet 79 kampe for den engelske klub, hvor han har scoret fire mål.