Fodbold

Officielt: Vestergaard bliver holdkammerat med Schmeichel

Landsholdsspiller Jannik Vestergaard skifter til Leicester fra Southampton, bekræfter klubberne på Twitter.

Jannik Vestergaard forlader Southampton og skifter til Leicester, hvor han bliver holdkammerat med Kasper Schmeichel.

Leicester har tidligt fredag aften bekræftet købet af den danske landsholdsspiller, der får en kontrakt frem til juni 2024. Ifølge Sky Sports betaler Leicester 15 millioner pund for Vestergaard. Det svarer til cirka 150 millioner kroner.

- Jeg er meget glad, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang. Det er en speciel klub, der har gjort det meget godt over mange år, og jeg synes, at projektet er meget, meget spændende set udefra. At blive en del af det er en stor ting for mig, siger Jannik Vestergaard i en pressemeddelelse udsendt af Leicester.

Jannik Vestergaard vil allerede fredag blive samlet med resten af Leicester Citys spillertrup, inden holdet lørdag åbner den nye Premier League-sæson med en hjemmekamp mod Wolverhampton.

Vestergaard siger tak til Southampton

Tidligere fredag udsendte Jannik Vestergaard et opslag på Instagram, hvori han takkede Southamptons fans, spillere og stab.

- Det har været en fornøjelse og en ære at dele banen og omklædningsrummet med en gruppe mennesker, jeg nu kan kalde venner, skriver midterforsvareren.

- Det har været en periode med op- og nedture, men jeg er vokset både som spiller og som mand, siden jeg kom til klubben for tre år siden.

Rygterne om Vestergaards skifte til Leicester har svirret længe, og allerede torsdag kunne TV 2 SPORT erfare det forestående klubskifte.

Det begyndte i Brøndby

Jannik Vestergaard kom til Southampton fra Borussia Mönchengladbach i 2018. Siden har han spillet 79 kampe for klubben.

29-årige Vestergaard skiftede fra Brøndbys ungdomsafdeling til Hoffenheims ditto i 2010 i en alder af knap 18 år.

Efter fire et halvt år i Hoffenheim gik turen til Werder Bremen, hvor han spillede i halvandet år. Derfra skiftede han til Gladbach i sommeren 2016.

Vestergaard var en del af det danske landshold ved sommerens EM og har optrådt på nationalmandskabet 28 gange siden debuten i 2013.