Fodbold

PSG solgte 150.000 Messi-trøjer på syv minutter

Det er lige nu stort set umuligt at opdrive en Lionel Messi-trøje i Paris Saint-Germains officielle webbutik.

Alle i Paris vil i disse dage have en lille bid af Lionel Messi.

Og skulle man have den mindste tvivl om, hvor stor interesse der er for argentinerens historiske klubskifte fra FC Barcelona til Paris Saint-Germain, kan man bare kigge på PSG's trøjesalg siden offentliggørelsen tirsdag aften.

For det er ganske enkelt eksploderet.

Således skriver flere medier, at Paris Saint-Germain måtte melde udsolgt af både hjemme- og udebanetrøjer med Lionel Messis tryk på ryggen efter bare et døgn. Og ifølge mediet 90min.com, der citerer CNBC, solgte PSG hele 150.000 Lionel Messi-trøjer på bare syv minutter tirsdag aften.

Det præcise antal af solgte Lionel Messi-trøjer er dog ikke offentliggjort. Men lige nu er det faktisk umuligt at opdrive en Lionel Messi-trøje på Paris Saint-Germains officielle webbutik. Medmindre man kan klemme sig ned i baby- eller børnestørrelser.

Hver PSG-trøje, der i øvrigt er produceret af Nike, koster 158 euro (1175 kroner), hvis man vil have Messis navn og nummer på ryggen. Og flere medier - herunder den spanske sportsavis AS - estimerer, at PSG allerede nu har solgt Messi-merchandise for mere end 30 millioner euro. Et beløb der svarer til omkring 225 millioner kroner.

Så selvom Lionel Messi utvivlsomt er en dyr herre at have på sit fodboldhold, følger der altså en række kommercielle goder med i handlen for Paris Saint-Germain.

Lionel Messi har fået en toårig aftale i Paris.