Fodbold

Sådan står LaLiga-danskerne: - Næsten det værste, der kunne ske

Mads Junker giver sit bud på, hvad vi skal forvente af de tre danskere i LaLiga i den kommende sæson. Særligt én spiller er et stort spørgsmålstegn.

Tre danske fodboldspillere kommer til at slå deres folder i LaLiga i den kommende sæson.

I hvert fald som det ser ud lige nu med under tre uger tilbage af transfervinduet, der lukker 2. september.

De tre spillere er:

  • Daniel Wass, Valencia CF
  • Jens Jønsson, Cadiz CF
  • Martin Braithwaite, FC Barcelona

Men hvilke roller skal vi så forvente, at de tre danskere kommer til at spille for deres respektive klubber i den kommende sæson i den bedste spanske fodboldrække?

Det giver TV 2 SPORT's fodboldekspert Mads Junker sit bud på herunder.

Se LaLiga direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Daniel Wass

Valencia CF

- Daniel Wass’ rolle i Valencia i den kommende sæson er mere usikker, end jeg overhovedet kunne have forestillet mig. Det skyldes, at Valencia har hentet Jose Bordalas ind som ny cheftræner. Jeg er godt nok spændt på at se, hvad han vil med det her hold. For hvis han vil det samme, som han ville i Getafe, så ved jeg godt nok ikke, hvad det kommer til at betyde for Daniel Wass. Wass er for dygtig en boldspiller til at spille i sådan et system, der er meget bygget op omkring en defensiv spillestil og en stor fysisk tilstedeværelse.

- Så jeg vil næsten gå så langt som at sige, at det bedste for de to parter ville være at skilles nu. Det ligner et mismatch. Normalt ville jeg se Daniel Wass som viceanfører i Valencia i denne sæson med den erfaring og de evner, han har. Men at få en træner ind som Bordalas er næsten det værste, der kunne ske for Wass.

- Men transfervinduet er jo fortsat åbent, og det ulmer helt sikkert både hos Valencia og Wass. Klubben vil jo gerne sælge spillere. Det har vi set før. Og han er ret attraktiv som dansk landsholdsspiller og erfaren La Liga-spiller. Men hvis de skal tjene penge på ham, skal det nok være nu.

Jens Jønsson

Cadiz CF

- Cadiz har hentet en ny midtbanespiller i form af Tomás Alarcón, og det kan selvfølgelig give lidt mere konkurrence på de centrale midtbanepositioner. Men når det er sagt, så kommer Jens Jønsson til at få en mindst lige så vigtig rolle for Cadiz, som han havde i sidste sæson. Jeg er tæt på at kalde Jens Jønsson for holdets største profil overhovedet med den sæson, som han leverede i sidste sæson. Han er omdrejningspunktet på midtbanen, og han er så dygtig til at udføre de defensive pligter, som træneren forlanger. Det er den helt rette klub, han er kommet til. De ting, han kan, passer perfekt til Cadiz. Det er en træner og en spiller, der passer perfekt sammen.

- Jeg tror, Cadiz vil overleve igen, og jeg er ikke i tvivl om, at det bliver med samme type fodbold. Nu har alle set dem, og de bliver ikke længere undervurderet, men de har et afstemt spilkoncept, og det kan bringe dem langt. Så det bliver en fortsættelse af sidste sæson. Jeg tror ikke, de bliver nummer 11 igen, men jeg tror, at Jønsson og Cadiz overlever.

Martin Braithwaite

FC Barcelona

- Når man skal tale om Martin Braithwaites rolle i FC Barcelona i den kommende sæson, så har nærmest alt ændret sig i de sidste to uger. For her er to af Braithwaites største konkurrenter jo forsvundet. Lionel Messi er rejst til PSG, mens nyindkøbet Sergio Agüero er meldt ude med en skade. På den egoistiske front er det gode nyheder for Martin Braithwaite, og jeg er sikker på, han får en rolle for Barcelona. Også allerede på søndag i sæsonpremieren. Og det har han også gjort sig fortjent til. Han har scoret flere mål i opstarten, og han har vist, at han godt kan være med. Og at han kan gøre en forskel.

- Så han skal bare sørge for at stå forrest i køen, hvis der bliver bud efter en reserve. Det er jo fremragende at kende sin rolle på den måde, som Braithwaite gør det. Der er selvfølgelig nogle spillere foran ham i køen med Sergio Agüero, Memphis Depay, Antoine Griezmann og Ansu Fati, men han er klar til at gribe chancen, når den kommer.

- Det handler jo om at forvalte spilletiden godt. Og så handler det om, hvordan træneren vælger at blande kortene på de offensive positioner, hvor der virkelig er kommet nogle store profiler ind. Men med den nuværende situation forventer jeg kraftigt, at Martin Braithwaite bliver i klubben. For han er en glimrende trupspiller at have.

Den nye LaLiga-sæson begynder fredag aften, hvor Daniel Wass og Valencia møder Getafe. Se kampen direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra kl. 20.55.