Fodbold

Thomas Frank roser fans efter stor Arsenal-skalp

Den danske træner havde rosende ord til alle involverede, men især fansene var mål for Franks lovprisning.

Brentford gjorde det med manér, da de fredag aften for første gang i 74 år sparkede til en bold i den bedste engelske fodboldrække.

Fodboldmastodonten Arsenal var taget på tværs af den engelske hovedstad, men måtte se sig slået af det energiske oprykkermandskab.

Cheftræneren for Brentford, danske Thomas Frank, tilskriver især sejren de jublende fans, der igen fik lov at fylde stadion op til fuld kapacitet.

- Vi præsterede, men der var nogen, som tog det til et nyt niveau, og det var fansene.

- De var helt fantastiske. Det var mere end ti ud af ti med atmosfæren, de konstante tilråb og den vedvarende støtte til holdet, siger han til BBC.

Stor ros til tidligere FCM-spiller

Blandt spillerne fik især Brentfords nye mand på midtbanen Frank Onyeka ros. Selv om det var to andre, der kom på måltavlen - blandt andet danske Christian Nørgaard ved 2-0-målet - var Frank ikke tilbageholdende med roserne til nigerianske Onyeka.

Onyeka kom til Brentford fra FC Midtjylland denne sommer.

- Der har været meget snak om, at vi ikke har særlig meget Premier League-erfaring blandt spillerne.

- Men hvis man har spillere med den rette kvalitet og mentalitet, er det intet problem for dem at spille med, siger Thomas Frank.

Brentford og Thomas Frank tog en ordentlig skalp, da de slog Arsenal. Det var spanske Sergi Canos, der åbnede scoringen efter ti minutter ved en dårlig clearing fra udeholdet.

Efter 73 minutter blev det Christian Nørgaards tur. Den tidligere Brøndby-spiller fik pandebrasken på et langt indkast fra en anden dansker - Mads Bech Sørensen - og fik dermed gjort det til 2-0 med sit første ligamål siden 2017.