Fodbold

Delaney skifter til Sevilla i den kommende uge

TV 2 SPORT kan søndag fortælle, at Thomas Delaney efter planen bliver præsenteret som ny spiller i Sevilla i den kommende uge.

Thomas Delaneys skifte fra tyske Dortmund til spanske Sevilla er på plads.

Således kan TV 2 SPORT erfare, at den danske landsholdsspiller i løbet af den kommende uge ankommer til Sevilla for at færdiggøre skiftet. Han får en kontrakt frem til 2024 hos Los Rojiblancos.

B.T. kunne torsdag fortælle, at Sevilla FC havde budt på Delaney. Og ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er forhandlingerne altså nu så fremskredne, at man i klubben regner med at kunne præsentere 29-årige Thomas Delaney som ny spiller i den kommende uge.

- Det er et meget interessant skifte. Sevilla var med fremme sidste år, og med det, der er sket i Barcelona, vil de også være med i kampen om mesterskabet i år. Der vil Delaney passe rigtigt godt ind, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Thomas Delaney kommer til en klub, der er blevet nummer fire i den spanske LaLiga i de sidste to sæsoner.

Champions League-kamp pirrede interessen

Den danske midtbanespiller mangler fortsat at gennemgå det obligatoriske lægetjek i den spanske topklub, ligesom der også fortsat mangler en endelig underskrift mellem klubberne. Men ifølge TV 2 SPORTs kilder i Spanien skulle det altså nu blot være et spørgsmål om formaliteter og tid, før Delaney kan kalde sig Sevilla-spiller.

- Han har fået noget rutine og en hårdhed i Tyskland, så jeg tror, han vil skinne i Spanien. Det er et meget interessant skifte, der virker godt for både Delaney og landsholdet. Han kommer til at få en større og mere central rolle, end han til tider har haft i Dortmund, siger Flemming Toft.

Thomas Delaney kom til Borussia Dortmund fra Werder Bremen i sommeren 2018 og har siden spillet 88 officielle kampe for klubben. Den danske midtbanespiller var i sin første sæson i klubben mere eller mindre fast mand, men siden er spilletiden og ansvaret skrumpet en smule. Derfor er det nu muligt for Sevilla at hente den danske landsholdsspiller i Ruhr-distriktet.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev Sevillas interesse i Thomas Delaney for alvor pirret, da Sevilla mødte netop Dortmund i sidste sæsons ottendedelsfinaler i Champions League. Efter det møde, som Dortmund trak sig sejrrigt ud af, havnede Delaney på Sevilla-træner, Julen Lopeteguis, ønskeliste. Og nu er sportsdirektør Monchi altså tæt på at kunne opfylde sin cheftræners ønske.