Fodbold

Gerd Müller er død

Gerd Müller havde sin storhedstid i Bayern München, hvor han spillede i perioden fra 1964 til 1979.

Fodboldlegenden Gerd Müller er død i en alder af 75 år.

Det skriver hans tidligere klub, Bayern München.

- I dag står FC Bayerns verden stille. De tyske rekordmestre og hele vores fanskare sørger over Gerd Müller, der døde tidligt søndag morgen i en alder af 75 år, skriver Bayern i et Tweet.

På klubbens hjemmeside skriver de, at tyskeren døde tidligt søndag morgen. Han efterlader sig konen Uschi og en datter.

- I dag er en sørgelig og sort dag for FC Bayern og alle klubbens fans. Gerd Müller var den bedste angriber, der nogensinde har været og et godt menneske og en stor personlighed i fodboldverdenen.

- Vi er i dyb sorg sammen med hans kone Uschi og hans familie. Uden Gerd Müller ville FC Bayern ikke være den klub, vi elsker i dag. Hans navn og mindet om ham vil leve for evigt​, siger præsident Herbert Hainer.

Hans bedrifter er stadig uden sidestykke den dag i dag

Müller vil for altid blive husket som en af historiens bedste angribere. I sin tid i Bayern München scorede han utrolige 566 mål i 607 kampe.

Han har stadig rekorden for flest Bundesliga-mål med 365, mens han blev ligatopscorer syv gange. I landsholdsregi scorede Müller 68 mål i 62 kampe.

- Nyheden om Gerd Müllers død påvirker os dybt. Han er en af de største legender i FC Bayerns historie. Hans bedrifter er uden sidestykke selv den dag i dag, og han vil for altid være en del af den store historie om FC Bayern og tysk fodbold i det hele taget.

- Som spiller og som person findes der ingen lig Gerd Müller, der har haft så stor betydning for FC Bayerns udvikling til en af de største klubber i verden. Gerd vil for altid være i vores hjerter, siger Oliver Kahn, CEO i Bayern.

Gerd Müller stoppede sin aktive fodboldkarriere i 1982. Efter karrieren fortsatte han sit virke i Bayern München, hvor han i mange år var tilknyttet Bayern München II.

I 2015 blev det offentligt kendt, at Gerd Müller led af Alzheimers. Den konkrete årsag bag Müllers død har Bayern München ikke nævnt.