Fodbold

Her er situationen, der får ekspert til at lovprise Real Madrids nye stjerne

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker er dybt imponeret af den debutkamp, som David Alaba leverede for Real Madrid lørdag aften.

En ny nummer fire er for alvor tjekket ind i Real Madrid.

Rygnummeret, der i årevis har været båret af Sergio Ramos, sidder nu på østrigske David Alaba, der er kommet til Real Madrid fra Bayern München op til denne sæson. Ramos er i stedet rykket til Paris Saint-Germain.

Lørdag aften debuterede David Alaba så officielt for Real Madrid, der åbnede LaLiga-sæsonen med en 4-1-sejr over Alaves på udebane. Og efter debuten havde TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker stor ros til overs for den 29-årige forsvarsspiller.

- Jeg synes, at Alaba spiller en rigtig god kamp i dag. Han er gledet hurtigt ind i Real Madrid-spillet, siger Mads Junker.

Men det er ikke bare hans mange gode forsvarsaktioner - eller den assist, han leverede til Vinicius' 4-1-scoring - der får eksperten til at juble. Det er i stedet en ganske særlig episode efter 58 minutters spil, hvor David Alaba jublede over en forsvarsaktion fra forsvarskollega Nacho Fernández.

- Se lige den her, ikke? Altså, den der glæde, vilje og engagement han kommer ind med her. Det er jo nærmest som at se de der Chiellini- og Bonucci-billeder, som vi har lært at kende fra den italienske Serie A og Juventus, siger Mads Junker med henvisning til italienske Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci, der er blevet kendt for at juble åbenlyst over gode forsvarsaktioner.

Du kan se situationen i videoen over artiklen.

Allerede integreret på holdet

Fra 2008-2021 var David Alaba ejet af den tyske storklub Bayern München, men i sommeren 2021 søgte den østrigske landsholdsanfører altså luftforandring. Og ifølge Mads Junker viser kampen mod Alaves - og særligt den omtalte episode efter knap en times spil - at Alaba allerede nu er en vigtig del af det nye Real Madrid-projekt.

- Han spiller på sin måde. Han er med til at starte presset, han jubler over en blokering fra Nacho. Altså, det ser vi ikke så ofte i spansk fodbold. Det er i hvert fald sådan en lille sekvens, der viser, at han er integreret på holdet. Han tør være sig selv, og jeg synes, at vi ser ham lægge noget ekstra på i forhold til hans stil i Bayern München.

- Vi så af flere omgange, at det er Alaba, der starter Real Madrids genpres. Han har en helt vild energi. Det er fedt at se en spiller, der har fået nummer fire på ryggen og dermed skal udfylde nogle store sko, være sin opgave voksen, siger Mads Junker.

Real Madrid blev "blot" nummer to i sidste LaLiga-sæson - lige efter bysbørnene fra Atletico Madrid. Men en andenplads er aldrig godkendt i Real Madrids selvforståelse, så i denne sæson vil der helt automatisk opstå et ekstraordinært pres på Madrid-spillerne.

Et pres, som den nye træner Carlo Ancelotti og resten af holdet altså klarede med bravour i sæsonens første kamp mod Alaves lørdag aften.

- En sejr er jo en drømmestart. Især fordi vi så et højt topniveau i anden halvleg. Vi fik at se, hvor gode Real Madrid kan være. Og vi fik også den enorme kvalitet hos de enkelte spillere at se. Vi fik set den forskel, der skal være mellem Real Madrid og Alaves, siger Mads Junker.

Næste opgave for Real Madrid venter i næste weekend, hvor Levante er modstanderen på udebane. Allerede søndag aften kan du se Real Madrids ærkerivaler fra FC Barcelona tage hul på den nye sæson, når catalanerne møder Real Sociedad. Du kan se opgøret på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra klokken 19.30.