Fodbold

Barcelona freder Messis trøjenummer

Regler gør det svært for FC Barcelona at fjerne trøjenummeret helt.

672 mål for én klub er immervæk noget af en slat.

Derfor er det ikke så underligt, at FC Barcelona nu har besluttet, at ingen skal bære Lionel Messis trøjenummer (10) i den igangværende sæson.

Beslutningen er taget, efter argentineren skiftede til Paris Saint-Germain. Kun, hvis det bliver absolut nødvendigt, får en anden spiller lov til at bære det ikoniske rygnummer.

Det skriver det spanske medie SPORT.

Reglerne i LaLiga besværliggør, at en klub kan "fjerne" et trøjenummer. Det er set før, at klubber gør det for at ære en bestemt spiller - særligt i amerikansk sport.

Klubber i den spanske liga skal inden hver sæson registrere spillere i trøjenumre fra 1 til 25. Hvis Barcelona helt vil frede nummer 10, koster det en spiller i truppen.

Braithwaite fik nyt nummer

Inden den nye sæson byttede danske Martin Braithwaite nummer.

Siden efteråret 2020 har danskeren spillet i rygnummer 9 for FC Barcelona - akkurat som tidligere Barcelona-ikoner som Michael Laudrup, Johan Cruyff, Ronaldo og Luis Suarez.

I 2021/2022-udgaven spiller han i nummer 12.

- Man kan selvfølgelig tolke ud af det, at Ronald Koeman (Barcelona-træner red.) satser mere på Memphis Depay. Braithwaite er jo ikke førstevalg som 9’er, lød det tidligere fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Den hollandske angriber Memphis Depay har overtaget trøjenummer ni. På trods af "nedgraderingen" har Braithwaite startet sæsonen som lyn og torden.

Braithwaites første kamp i sæsonen

  • To mål
  • Én assist
  • Kåret som kampens spiller
  • Sejr på 4-2

Se LaLiga på TV 2 PLAY.