Fodbold

Dansker opsiger sin kontrakt efter skandale

Den danske målmand Mikkel Andersen har spillet sin sidste kamp for den norske fodboldklub Brann.

Efter en turbulent periode i den norske fodboldklub Brann, skrider de nu til handling.

Natten til onsdag den 11. august kunne flere norske medier fortælle, at 12 Brann-spillere og et antal kvindelige gæster skulle have festet til langt over midnat og drukket alkohol på klubbens fodboldstadion.

I en pressemeddelelse skriver klubben på sin hjemmeside, at Mikkel Andersen som følge af episoden selv har valgt at opsige sin kontrakt.

Han og hans familie er blevet opsøgt om natten i deres privatbolig og har oplevet situationen som truende og svært ubehagelig, skriver Brann.

- Hetzen, som ham og hans familie er blevet udsat for, er uacceptabel og har været en stor personlig belastning oveni en svært krævende situation, efter han deltog i festen. Vi ønsker Mikkel og hans familie alt godt, siger Vibeke Johannesen, daglig leder i Sportsklubben Brann.

Derudover oplyser de, at de har valgt opsige samarbejdet med en enkelt spiller, Kristoffer Barmen.

Til de ti andre involverede har de givet en alvorlig skriftlig advarsel.

Brud på flere forskellige ting

- Klubben har siden 11. august arbejdet intensivt på at komme til bunds i de svært alvorlige tillidsbrud fra 12 af vores spillere, siger Vibeke Johannesen og fortsætter:

- Der har været mange rygter og spekulationer. Meget af det har vi ikke fundet bevis for. Det har taget tid at finde ud af, hvad der faktisk er sket.

Det er de nu kommet til bunds i.

- Undersøgelserne viser brud på retningslinjer, almindelige normer, smitteregler og rimelige forventninger til vores ansatte, siger Vibeke Johannesen

Sagen er dog langt fra slut. Politiet er i gang med efterforskningen af et muligt seksuelt overgreb. Mikkel Andersen er ikke i politiets søgelys, skriver VG.