Fodbold

Atlético-stjerne har modstanders logo tatoveret på armen

Atlético Madrid-stjernen Saúl Ñíguez har Elches logo tatoveret på sin arm. Søndag aften møder Saúl og Atlético netop Elche i LaLiga.

Se Atletico Madrid - Elche CF på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY søndag fra kl. 19.25.

Når Atlético Madrid søndag aften tager imod Elche CF i LaLiga, så er der især én spiller, der kommer til at spille med kroppen fuld af følelser.

For Atlético-stjernen Saúl Ñíguez - oftest bare kaldet Saúl - er nemlig erklæret tilhænger af søndagens modstanderklub, Elche CF.

Ja, faktisk betyder Elche så meget for Saúl, at han han har klubbens logo tatoveret på sin venstre arm i en særlig todelt optegning med Atlético Madrids logo i den ene side og Elches logo i den anden side.

På billedet herunder ses Saúls enestående tatovering. Med Atlético-logoet til venstre og Elche-logoet til højre.

En lang historie med Elche

26-årige Saúl, der nu har spillet i Atlético Madrid siden 2008, stammer nemlig fra byen Elche, hvor han begyndte sin fodboldkarriere. Hans far var en stor spiller for Elche CF tilbage i 1980'erne, og Saúls to brødre har også spillet førsteholdskampe for hjemstavnsklubben.

Saúl spillede børnefodbold i Elche CF, men som 11-årig drog han videre, så han har altså aldrig selv oplevet at få debut for Elches førstehold. Til gengæld har han udviklet sig til en af Spaniens bedste midtbanespillere og lidt af en levende legende i Atlético Madrid, hvor han altså nu har været i tretten år.

- Min søn vil aldrig glemme, hvor han stammer fra. Derfor fik han tatoveringen med et halvt Elche-logo og et halvt Atlético-logo. For ham og for os er disse kampe meget specielle. Folk i Elche vil se ham spille.

Sådan har José Antonio Ñíguez, Saúls far, udtalt sig i et interview med El Pais ved en tidligere lejlighed.

På billedet herunder ses Saúl som ungdomsspiller i Elche.

Saúl lagde søndag formiddag to billeder på sin Twitter-profil - blandt andet af den famøse tatovering - med teksten: "I dag er en meget speciel kampdag."

Tæt tilknytning til barndomsbyen

Udover det opsigtsvækkende todelte klublogo, så har Saúl også en række andre tatoveringer, der knytter ham tæt til barndomsbyen.

Det ene motiv forestiller den såkaldte 'Kvinden fra Elche', der er en meget kendt og elsket kalkstensbuste. Et andet motiv forestiller et stort palmetræ, fordi Elche er kendt som 'palmernes by'. Ydermere har han fået tatoveret et motiv af den kirke, som han kom i som barn sammen med sin familie i Elche.

Ikke desto mindre så var det altså i Madrid - fire timers kørsel fra Elche - at Saúl for alvor endte med at slå igennem som fodboldspiller. Og indtil videre står han noteret for 338 førsteholdskampe for Atlético Madrid - med 43 mål og 20 assister til følge. Her har han været med til at vinde to spanske mesterskaber.

Faktisk er historien om Atlético og Saúl så succesfuld, at han i 2017 skrev under på en ni-årig kontrakt med den spanske storklub. Ikke desto mindre har Saúl, især denne sommer, været rygtet til andre klubber både i LaLiga og i den engelske Premier League. Men indtil videre ser det ud til, at midtbanespilleren fortsætter sit kærlighedsforhold til Atlético.

Og søndag møder han så sin gamle flamme, når Elche CF kommer på besøg på Wanda Metropolitano i Madrid. Opgøret kan du se på TV 2 SPORT X eller TV 2 PLAY fra kl. 19.25.