Fodbold

Barcelona sender komet på tvungen ferie

18-årige Pedri har på rekordtid udviklet sig til en stor profil for både FC Barcelona og det spanske fodboldlandshold. Nu får han to ugers pause.

Fodboldspilleren Pedri har det seneste år gennemlevet en vanvittig tid.

Den spanske FC Barcelona-playmaker har spillet ikke mindre end 74 kampe det seneste kalenderår i klub- og landsholdssammenhæng.

Derfor venter der nu en velfortjent pause på to uger for det 18-årige stjernefrø.

- Det er umuligt at holde til alle de kampe, han har spillet sidste år, sagde FC Barcelonas cheftræner, Ronald Koeman, på pressemødet op til lørdagens kamp i La Liga mod Athletic Bilbao.

- Vi har jo i nogen tid tænkt over, hvad der er bedst for Pedri. Vi har besluttet, at han spiller i morgen (lørdag, red.), men at han så får to ugers ferie for ikke at gå ind i november og december måned med en masse fysiske problemer, lød begrundelsen.

Pedri fik godt en times tid på banen, da FC Barcelona spillede 1-1 mod Athletic Bilbao i lørdagens sene kamp i LaLiga.

Udvalgte kampe for Pedri i 2020/2021-sæsonen:

  • 37 kampe for FC Barcelona i La Liga
  • 7 kampe for FC Barcelona i Champions League
  • 6 kampe for FC Barcelona i Copa del Rey
  • 2 kampe for FC Barcelona i Supercopa
  • 6 kampe for Spanien til EM
  • 6 kampe for Spanien til OL
  • 4 kampe for Spanien U21
  • 3 kampe for Spanien i VM-kvalifikationen

Kilde: Flashscore

Konstant på banen

Pedri blev præsenteret i FC Barcelona i august 2020.

Han kom til den catalanske storklub fra Las Palmas, og siden sin debut har midtbanespilleren nærmest konstant været på banen for FC Barcelona.

Den seneste sæson missede Pedri således kun én kamp i La Liga mod Eibar og én kamp i Champions League, hvor modstanderen var ungarske Ferencvaros.

Det har været et af de største indtog på nogen som helst fodboldscene, som jeg kan huske

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Kan blive én af spillet største stjerner

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker kalder de 14 dages ferie til Pedri for velfortjent.

Han mener, at FC Barcelona-spillerens præstation det seneste år har været en åbenbaring.

- Det har været et af de største indtog på nogen som helst fodboldscene, som jeg kan huske. At gå fra at være stort set ukendt i Las Palmas og til at dominere i FC Barcelona, være starter for Spaniens landshold og komme i OL-finalen - det er ret vildt, mener Mads Junker.

Ifølge fodboldeksperten har Pedri - stort set - formået ikke at spille nogen dårlige kampe det seneste år, og derfor kan han blive en af fodboldspillets største stjerner, hvis hans udvikling fortsætter.

- Det er svært at vide, hvor han ender, siger Mads Junker.

En svær balance

Selvom Pedri har spillet vanvittigt meget fodbold på allerhøjeste niveau det seneste år, så er fodboldeksperten ikke sønderligt bekymret over belastningen på den 18-årige.

Men han erkender, at beslutningen fra lægerne, fysioterapeuterne og trænerne, om hvor meget det spanske stjernfrø skal spille, har været en "svær balancegang".

- Som ung spiller vil man meget gerne spille, og Pedris spillestil er ikke så eksplosiv. Han er en type, der ikke så tit kommer i rødt felt, og han har ikke sindssygt mange sprints, forklarer Mads Junker.

Derfor kan fodboldeksperten godt forstå, at staben omkring Pedri i samråd har vurderet, at den 18-årige fodboldspiller har kunnet klare at spille så mange kampe.

EM's bedste unge spiller

Pedri kan se tilbage på en hæsblæsende sæson, hvor de største titler udeblev.

Den 18-årige midtbanespiller var med til at få Spanien i EM-semifinalen og fik sølv ved OL efter et finalenederlag til Brasilien.

Playmakeren opnåede dog den flotte personlige hæder at blive kåret til den bedste unge spiller under EM i fodbold denne sommer.

Pedri kom desuden på det officielle hold ved EM-turneringen, som blev udpeget af Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA.