Fodbold

Ekspert forsvarer Braithwaite - men nu 'sidder kritikerne klar'

Martin Braithwaite havde markant mindre succes i sæsonens anden kamp for FC Barcelona.

Han havde den størst tænkelige mulighed for at følge op på drømmepremieren.

Martin Braithwaite scorede i sidste weekend to mål i 4-2-sejren over Sociedad, og seks minutter inde i lørdagens kamp mod Athletic Bilbao fik han bolden tæt på et forholdsvis frit mål.

Bolden blev dog hamret langt over mål.

- Den hopper lige en lille smule. Han skal stadig score, men det gør, at det er meget sværere at sætte en hård inderside på, fordi han skal kontrollere bolden. Mod Sociedad satte han vristen på, og det er meget nemmere, siger TV 2 SPORT's fodboldekspert Mads Junker.

Braithwaite hamrer til bolden i kassen til 3-0 til FC Barcelona. Video: TV 2 SPORT

- Det har noget at gøre med, hvordan bolden kommer på. Vi har set ham score fra næsten samme distance i sidste uge. Det ser selvfølgelig dumt ud, men han er nødt til at åbne kroppen op for at få indersiden på. Han havde foretrukket, hvis han bare kunne sætte vristen på.

Hårfin balance

Langt hen ad vejen kom Braithwaites primære rolle mod Bilbao til at bestå i defensiven, hvor han skulle afhjælpe presse i venstre side sammen med Jordi Alba.

Landsholdsspilleren blev skiftet ud i det 62. minut, hvor Barcelona var bagud 1-0. Memphis Depay fik udlignet i det 75. minut til kampens resultat.

- Nu sidder kritikerne klar. ”Det er derfor, han ikke er god nok.” Det er vanvittigt ærgerligt på et tidspunkt, hvor han på den anden side virkelig kunne have sat streg under, at han faktisk er løsningen – og manden, der kan lave målene. Balancen er så hårfin, og for en type som Braithwaite er det altså mål, der kan gøre en forskel. Vi kan godt rose ham for det defensive arbejde, men dem der skal der ikke være for mange af, siger Mads Junker.

Ganske rigtigt er kritikken allerede vakt i den spanske presse.

Mediet Sport skriver, at hypen efter premieren stilner af efter en kamp, hvor Braithwaite "knap var til stede" på græsset i Bilbao.