Fodbold

FCK enig med Ajax - største salg i klubbens historie

FCK sælger Mohamed Daramy til Ajax for knap 90 millioner kroner.

Mohamed Daramy har med stor sandsynlighed bare én kamp tilbage i FCK-trøjen.

Søndag aften oplyser Parken Sport & Entertainment, som ejer FCK, i en selskabsmeddelelse, at FCK med virkning fra tidligst 27. august og senest 31. august har indgået aftale om salg af kontraktrettigheden på Mohamed Daramy til Ajax.

- Aftalen indeholder enkelte betingelser, som alle forventes opfyldt, lyder det i meddelelsen.

FCK's største salg

Ajax bekræfter ligeledes søndag aften, at man er nået til enighed med FCK. Den hollandske storklub skal nu blive enig med 19-årige Daramy om de personlige vilkår, inden transfervinduet lukker 31. august.

På sin hjemmeside oplyser Ajax videre, at man giver 12 millioner euro - knap 90 millioner kroner - for Mohamed Daramy. Prisen kan stige med yderligere én million euro, såfremt Daramy lever op til forskellige forventninger.

Dermed bliver Daramy FCK's største salg i klubbens historie.

- Det er et ventet salg. Daramy har været undervejs længe, men han er slået afgørende igennem i dette efterår. Superligaen og FCK mister en særlig profil, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, der forventer, at landstræner Kasper Hjulmand udtager Daramy til Danmarks VM-kvalifikationskampe i september.

- Landsholdet kan få et særligt løft med Daramy, mener Toft.

Landsholdsudtagelsen finder sted tirsdag.

Ajax bød mere end Club Brugge

Søndag eftermiddag bekræftede FCK, at man lå i forhandlinger med Ajax om et salg. Klubben har tidligere forhandlet med Club Brugge, men Mohamed Daramy har meddelt FCK, at han ikke ønsker at skifte til belgierne.

Endvidere har Ajax villet betale flere penge for Daramy end Club Brugge, fortalte Daramy selv til Canal9 efter FCK's 2-0-sejr over SønderjyskE søndag.

Mohamed Daramy er et produkt af FCK's egen talentfabrik, og han har indtil videre spillet 92 førsteholdskampe med 17 mål til følge. Han står noteret for seks U21-landskampe for Danmark.

Daramys sidste kamp for FCK bliver efter alt at dømme playoff-returkampen mod tyrkiske Sivasspor i Conference League torsdag 26. august.