Formstærke FCK nedlægger Sønderjyske og buldrer videre

Et dominerende FCK-mandskab fortsatte søndag sin gode sæsonstart ved at slå Sønderjyske med 2-0.

FC København har i den grad fundet melodien, og søndag fortsatte løverne de gode takter i 3F Superligaen.

I egen hule blev det til en 2-0-sejr over Sønderjyske, hvilket sender FCK op på andenpladsen med 14 point for seks kampe – et enkelt point bag FC Midtjylland.

Med hurtig boldomgang, stor bevægelighed og et godt pres dominerede FCK størstedelen af kampen, men de 17.802 tilskuere i Parken måtte vente til anden halvleg, før overtaget kastede mål af sig.

Først åbnede den spanske kreatør Pep Biel til 1-0, inden angriberen Jonas Wind lukkede til 2-0 og cementerede Sønderjyskes fjerde nederlag på stribe.

Haderslev-klubben er nu på tiendepladsen med fire point efter seks spillerunder.

Et par timer inden kampstart meddelte FCK, at man forhandler med Ajax om et salg af Mohamed Daramy, og han viste igen, hvorfor hollænderne angiveligt vil betale omkring 100 millioner kroner for den 19-årige offensivprofil.

Med sit lynhurtige antrit og gode driblinger var Daramy en evig kilde til uro for Sønderjyske, der stod ganske dybt i perioder, men alligevel tillod en del chancer imod sig.

Daramy strålede

Tættest på at score før pausen var Jonas Wind i det 22. minut, hvor FCK-angriberen ramte stolpen efter fornemt forarbejde af Daramy.

FCK kom flyvende ud til anden halvleg og trykkede Sønderjyske i bund med højt pres. Det gav pote blot fem minutter efter pausen, hvor Pep Biel sparkede en løs bold i nettet til 1-0 for værterne.

Sønderjyske blev herefter tvunget længere frem og viste til tider lovende takter på bolden, men helt farligt blev det for sjældent.

Derfor kunne Jonas Wind efter 72 minutter fordoble FCK's føring til 2-0 efter en flot assist af Mohamed Daramy, som kort efter blev udskiftet til stående ovationer ovenpå endnu en fremragende indsats.

Sønderjyske kunne have gjort det spændende til sidst, men gæsterne var uskarpe foran kassen og var i virkeligheden tættere på at komme bagud 0-3 end at reducere.