Fodbold

Marseille og Nice indkaldt til høring efter balladekamp

Nice og Marseille er indkaldt til en høring, og de lokale myndigheder i Nice undersøger søndagens ballade.

Der kommer nu et efterspil af balladen under fodboldkampen mellem Nice og Marseille i den franske Ligue 1 søndag.

Ligaforeningen LFP oplyser således mandag, at repræsentanter fra klubberne skal stille til høring på onsdag for afklare, hvad der skete og blev sagt.

Samtidigt oplyser de lokale myndigheder i Nice, at de har åbnet en undersøgelse af balladen.

- Undersøgelsen er igangsat, men ingen er endnu pågrebet, siger en repræsentant fra anklageren i Nice til nyhedsbureauet AFP.

Fans stormede mod banen

Tv-billeder fra kampen søndag viste, at Marseille-spilleren Dimitri Payet efter 74 minutter lå på græsset. Tilsyneladende fordi han blev ramt af en genstand, der blev kastet på banen.

Den tidligere landsholdsspiller blev så rasende, at han rejste sig op og ad to omgange kastede noget tilbage mod tilskuerne.

En gruppe af fans stormede ned mod reklamebanderne, mens en anden Marseille-spiller sparkede bolden op på tribunen. Flere af fansene endte også inde på banen.

Marseille ville ikke genoptage kampen

Efter 80 minutters afbrydelse blev det besluttet, at kampen skulle genoptages, og Nice-spillerne var klar på banen.

Det var Marseille-holdet til gengæld ikke. Ifølge klubbens præsident, Pablo Longoria, af sikkerhedsmæssige årsager, og Longoria hævder også, at kampens dommer heller ikke ønskede at fortsætte.

Det er nu nogle af de ting, der skal udredes.

Nice førte kampen 1-0, efter at Kasper Dolberg havde dirigeret et indlæg fra højre i nettet med brystet og bragt Nice foran.

Det var Dolbergs tredje fuldtræffer i sæsonens tre første ligakampe.