Fodbold

Hjulmand roser Daramy – er udtaget for første gang

Landstræner Kasper Hjulmand udtog tirsdag Mohamed Daramy, Philip Billing og Rasmus Falk til landsholdet.

Det 19-årige stortalent Mohamed Daramy, der er tæt på et skifte fra FC København til Ajax, er for første gang udtaget til det danske A-landshold i fodbold.

Det står klart, efter at landstræner Kasper Hjulmand tirsdag udtog 26 spillere til de kommende kampe.

- Daramy har haft et opadgående forår. Han spillede en rigtig god kamp for U21-holdet mod Tyskland i EM-kvartfinalen. Han har nogle spidskompetencer, vi ikke har mange af i dansk fodbold.

- Han kan drible og sætte en mand fra nul. Efter sommeren har han taget endnu større skridt fremad, og det er ikke bare én kamp, han har været god i, men i mange kampe, siger Hjulmand.

Ajax har bekræftet, at den hollandske klub har budt 12 millioner euro (90 millioner kroner) for Daramy.

Prisen kan stige med yderligere en million euro, hvis Daramy lever op til forskellige forventninger.

På tide at få ham ind

Og Hjulmand glæder sig da også til at få Daramy ind på holdet.

- Jeg synes, det var tid til at tage ham ind. Jeg har kigget på, hvad vi kan få brug for i de kommende tre kampe, og han kan nogle af de ting.

- Jeg ved godt, at han kommer til at skifte klub, og det kan tage noget tid at falde til. Men lige nu spiller han med stor optimisme, og han kan få ting til at ske, siger landstræneren.

Den kommende landsholdstermin byder på tre VM-kvalifikationskampe.

Onsdag i næste uge kommer Skotland på besøg i Parken, tre dage senere spiller Danmark i Thorshavn mod Færøerne, før Israel yderligere tre dage senere gæster Parken.

Danmark har fået en god start på VM-kvalifikationen med sejre over Israel, Moldova og Østrig i marts og en målscore på 14-0.

De resterende syv VM-kvalifikationskampe afvikles i efteråret, og kun gruppevinderen kommer med sikkerhed med til næste års omdiskuterede slutrunde i Qatar.

Gruppetoeren bliver en del af et playoffsystem, hvor 12 hold kæmper om tre VM-pladser.