Fodbold

Randers slipper for tyrkisk inferno

I omegnen af 7000 fans vil være på plads til Galatasarays hjemmekamp mod danske Randers.

Fodboldkampe i Tyrkiet er ofte blevet omtalt som heksekedler grundet de mange, inkarnerede fodboldfans.

Men når Randers FC på torsdag gæster Galatasaray i Istanbul i håbet om at spille sig videre til Europa League-gruppespillet, bliver det uden det massive tryk fra tribunerne, som normalt kan forventes, når den tyrkiske storklub spiller på hjemmebane.

Ifølge Tipsbladet vil kampen ikke blive spillet på Galatasarays hjemmebane, Türk Telekom Stadyumu, der har plads til flere end 50.000 tilskuere.

Det store stadion er under renovation, og derfor spiller klubben i øjeblikket sine kampe på andre stadioner. Torsdagens Europa League-opgør vil blive spillet på et stadion med plads til kun 14.000 tilskuere - under en tredjedel af kapaciteten på hjemmebanen.

Tipsbladet skriver desuden, at øjeblikkelige restriktioner betyder, at der kun vil være plads til i omegnen af 7000 tilskuere.

I det første opgør på Cepheus Park i Randers var Galatasarays fans stærkt repræsenteret, da Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, undtagelsesvist havde givet lov til, at tyrkiske fans bosiddende i Danmark kunne få lov til at se kampen.

Flere end 1500 fans af den tyrkiske klub fandt vej til stadion og skabte kampen igennem en vild kulisse på tribunerne. Inden kampen førte det også til optøjer, hvor en gruppe Galatasaray-fans brød ind på den ene langside for at uddele slag og spark til en anden tilskuer, der angiveligt havde sendt provokerende fagter afsted.

Kampen i Istanbul vil blive spillet uden udefans.

Første kamp mellem Randers og Galatasaray endte 1-1. Opgørets samlede vinder vil kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, mens taberen kommer i Conference League-gruppespillet.