Fodbold

Brøndby misser Champions League

Brøndby IF skal spille gruppespil i Europa League, efter klubben onsdag tabte med 1-2 til RB Salzburg i den sidste playoff-kamp til Champions League.

Brøndby IF kommer ikke til at spille Champions League-gruppespil til efteråret.

Det tår klart, efter det danske mesterhold onsdag aften på hjemmebane tabte med 1-2 i returopgøret mod østrigske RB Salzburg i playoff-runden til Champions League. Samlet tabte Brøndby med 2-4.

Brøndby IF 1-2 RB Salzburg (2-4)

  • 4': 0-1, Benjamin Sesko
  • 10': 0-2, Brenden Aaronson
  • 62': 1-2, Andreas Maxsø

Dermed skal Brøndby i stedet deltage i gruppespillet i Europa League. Der trækkes lod til Europa Leagues gruppespil på fredag den 27. august.

- Vi ville rigtig gerne have været i Champions Leagues gruppespil, og det var dét, vi spillede for i dag. Det ville vi super gerne. Det havde været en fantastisk mulighed for klubben, for spillerne og for vores fans på alle måder til at lære, siger Brøndby-træner Niels Frederiksen på pressemødet efter kampen og tilføjer:

- Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at vi også bliver matchet rigtig hårdt i Europa League. Og jeg er sikker på, at vi både som klub og som hold også kan lære en masse af at spille dét.

Brøndbys kampe i Europa League-gruppespillet kan til efteråret følges på TV SPORTs kanaler og TV 2 PLAY. Første opgør i Europa League-gruppespillet den 16. september.

Sådan forløb kampen

/ritzau

Brøndby var spillemæssigt meget bedre med end i det første opgør, men Salzburg viste sig generelt at have et gear mere at give af og var i ganske fin kontrol i størstedelen af opgøret.

Gæsterne virkede hurtigere i tanke og handling og straffede et til tider usikkert Brøndby-hold, som lavede for mange tekniske fejl og for sjældent blev farlige offensivt trods en del spil centralt på banen.

Salzburg grundlagde avancementet med to hurtige træffere i løbet af de første ti minutter, og så var det i den grad op ad bakke for Brøndby. En reducering blev det til efter pausen, men det helt store comeback var aldrig for alvor tæt på.

Feststemt Brøndby Stadion

Trykket fra tilskuerpladserne var enormt fra første fløjt, men Salzburg gjorde lynhurtigt sit for at lægge en dæmper på den gode stemning.

Allerede i det fjerde minut kom gæsterne nemlig i front, da Benjamin Sesko løb i ryggen på Brøndby-forsvaret og efter en brysttæmning iskoldt hakkede østrigerne på 1-0.

En dårlig start på kampen udviklede sig til en decideret mareridtsstart for de blågule i det tiende minut.

Her lavede Brøndby-målmand Mads Hermansen en stor fejl ved at spille bolden direkte ud til en modspiller, hvilket Brenden Aaronson kynisk straffede og fordoblede udeholdets føring.

Brøndby var tæt på et hurtigt modsvar, men Salzburg reddede på stregen efter et farligt hjørnespark.

Maxsø gav BIF-livline

Selv om Salzburg i slutningen af første halvleg i to tilfælde var ekstremt tæt på et 3-0-mål, slap hjemmeholdet med skrækken og gik til pause nede med to.

I åbent spil havde Brøndby svært ved at skabe chancer, men på dødbolde var det anderledes, og sådan én skulle give pote.

Efter 62 minutter sendte netop en standardsituation tilskuerne i ekstase, da anfører Andreas Maxsø pandede et forlænget frispark i nettet til 1-2.

Salzburg gik dog ikke i panik efter reduceringen, og selv om Brøndby havde optræk til gode muligheder mod slutningen af kampen, måtte de 22.397 tilskuere gå hjem med Champions League-drømmen slukket.