Fodbold

- Drømmen er blevet til virkelighed, jubler Jon Dahl

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF har kvalificeret sig til Champions League efter en samlet sejr over Ludogorets.

Efter en hård aften i Bulgarien er ’Di himmelsblåe’ tilbage blandt fodboldens største stjerner.

Med Jon Dahl Tomasson på trænerbænken vandt Malmö 3-2 over Ludogorets i den sidste kvalifikationsrunde til Champions League.

- Vi tillader os selv at drømme, og nu er drømmen blevet til virkelighed. Det er meget svært at gå hele vejen til Champions League gennem alle fire kvalifikationsrunder, men drengene lykkedes perfekt med det, siger Tomasson til Malmös hjemmeside.

Malmö vandt den første kamp 2-0, og derfor kunne Anders Christiansen og holdkammeraterne juble efter 2-1-nederlaget på udebane tirsdag aften.

- Det er vanvittigt. Fantastisk. Det er fuldstændig magisk. Jeg har brugt mange timer af mit liv på at drømme om det her, siger ’AC’ til C More ifølge Aftonbladet.

Malmös vej til Champions League

  • Malmö – Riga: 2-1 samlet
  • Malmö – HJK Helsinki: 4-3 samlet
  • Malmö – Rangers: 4-2 samlet
  • Malmö – Ludogorets: 3-2 samlet

- Mentalt var det en hård kamp, og jeg tror, at I lige som mig så en fantastisk holdhånd, siger Jon Dahl Tomsasson om den sidste af i alt otte kvalifikationskampe.

- Det var hårdt at spille mod Ludogorets, som gjorde det svært for os. Men trods modgang i kampen fortsætter drengene med at arbejde hårdt.

Malmö var senest i Champions League i 2015/2016-sæsonen, hvor klubben havde Åge Hareide som træner. Han blev derefter ansat som dansk landstræner, hvor han havde Jon Dahl Tomasson som assistenttræner.

Lodtrækningen til gruppespillet i Champions League finder sted torsdag 26. august. Her kan Brøndby være med i bowlen, hvis de danske mestre vender 2-1-nederlaget i den første kamp mod Salzburg til en samlet sejr.