Fodbold

FIFA-præsident opfordrer ligaer til at frigive spillere

Premier League-klubberne har meldt ud, at de ikke vil frigive spillere til landsholdstjeneste i september.

Gianni Infantino, præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), opfordrer både Premier League og La Liga til at frigive spillere til landsholdstjeneste i september.

Udmeldingen kommer, dagen efter at klubberne i Premier League besluttede, at de ikke vil frigive spillere, der i landsholdsregi skal til et land, som figurerer på Storbritanniens liste over lande, der på grund af coronasmittetryk er kategoriseret som røde.

Tirsdag aften meldte La Liga også ud, at de vil stå bag de spanske klubber, skulle det blive aktuelt.

Infantino ønsker, at klubberne viser solidaritet og gør, "hvad der er rigtigt for spillet (fodbold, red.).

- Mange af de bedste fodboldspillere konkurrerer i de to ligaer i England og Spanien, og derfor mener vi også, at disse lande har et ansvar for at opretholde den sportslige integritet på globalt plan, lyder det fra præsidenten.

Rammer ikke danske spillere

Ender klubberne i begge ligaer med at gøre alvor af deres beslutninger, vil det dog ikke ramme danske spillere.

Det danske landshold skal nemlig spille to af deres tre kommende landskampe på hjemmebane og den sidste på udebane på Færøerne. Ingen af landene figurerer på den røde britiske liste.

Årsagen til at Premier League klubberne enstemmigt har besluttet, at de ikke vil frigive spillerne er, at spillerne, hvis de rejser til et rødt land, skal i karantæne i ti dage ved hjemkomst.

Hvis spillerne kommer hjem og går i karantæne, vil de være ude af stand til at spille i to Premier League-runder, en runde i de europæiske turneringer og i tredje runde af Liga Cuppen, lød det fra Premier League tirsdag.

Ligaen oplyser, at der med den nuværende situation vil være tale om tæt på 60 spillere fra 19 Premier League-klubber, som skal rejse til 26 forskellige røde lande.

I La Liga omfatter den kommende landsholdspause 25 spillere fra 13 forskellige klubber. Det tal kan stige yderligere.