Hjulmand er vild med Jacob Bruun - var meget tæt på comeback

Jacob Bruun Larsen fra Hoffenheim var meget tæt på at blive udtaget til landsholdet, men der blev lige nøjagtig ikke plads til ham.

Jacob Bruun Larsen må sidde med en ambivalent følelse, efter at han ikke fandt vej til landstræner Kasper Hjulmands landsholdstrup, der blev udtaget tirsdag.

For mens det 22-årige talent selvsagt nok er skuffet, så er udsigterne til spilletid på landsholdet i fremtiden lovende, bedømt ud fra landstrænerens udtalelser.

- Altså, han var så tæt på, at det er noget med at tælle på antal offensive positioner. Vi har været på besøg. Morten Wieghorst (assistenttræner på landsholdet, red.) var i Hoffenheim i sidste uge og talte med Jacob. Jacob har spillet to gange en time nu, og han er kommet godt i gang. Jeg er vild med ham. Han er en dygtig spiller, og han var meget tæt på, siger Kasper Hjulmand.

Jacob Bruun Larsen har fået spilletid i en enkelt landskamp. Det var i en venskabskamp mod Kosovo i marts.

Men i den her omgang skal spilletiden på de offensive pladser fordeles mellem følgende, hvor Mohamed Daramy har mulighed for at få debut på landsholdet:

  • Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
  • Andreas Skov Olsen (Bologna)
  • Kasper Dolberg (Nice)
  • Jonas Wind (FC København)
  • Martin Braithwaite (Barcelona)
  • Mohamed Daramy (FC København)
  • Andreas Cornelius (Trabzonspor)

Men Hoffenheim-spilleren har allerede fået gode råd af landstræneren til, hvordan han forbedrer sine chancer for at komme på landsholdet.

- Jeg håber virkelig, at der nu er bid, og at der er en kontinuitet, og han får rytme og får spillet og puttet minutterne på og får fundet formen. For så er det uomtvisteligt en spiller, som banker på til landsholdet, siger Kasper Hjulmand.

Dreyer og Lindstrøm også tæt på

Jacob Bruun Larsen er dog ikke den eneste, der var tæt på at finde vej til Hjulmands aktuelle landsholdstrup, der skal spille tre vigtige VM-kvalifikationskampe mod Skotland, Færøerne og Israel.

23-årige Anders Dreyer fra FC Midtjylland og 21-årige Jesper Lindstrøm, der netop er skiftet til Eintracht Frankfurt, var også i spil.

- Dreyer står ligesom Jesper Lindstrøm i Frankfurt. Det er nogle af de der unge og offensive spillere, som banker på. Dreyer har – også her de sidste par uger – vist sig i rigtig, rigtig god form. Så det er klart, at Dreyer er en af dem, der banker på, og han skal forsøge at støde nogle af dem væk, der er over sig. Så det er en opfordring til at banke videre og spille godt, så er han ikke langt væk, siger Hjulmand.

Udfordringen for de unge spillere i periferien af landsholdet er dog også, at den kommende landsholdssamling er en speciel størrelse.

For landsholdet møder ind mandag den 30. august, og allerede onsdag den 1. september skal de spille kamp. Dermed giver det ikke meget tid til at se spillerne an for Hjulmand, fortæller han.

- Der er selvfølgelig altid overvejelser, når man skal ind nu. Der er ikke tid til at lave en revolution af en hel masse spillere. Vi har spillet godt til et EM, vi har nogle ting, der virker. Vi har ingen træninger. Så der er også begrænsning for, hvor mange nye der skal ind på samme tid, siger han.

Danmark har allerede spillet tre kampe i VM-kvalifikationen, og efter tre imponerende sejre topper landsholdet kvalifikationspulje F med en målscore på 14-0.