Fodbold

Officielt: Delaney skifter til Sevilla

Thomas Delaney skifter fra Dortmund til Sevilla i den spanske LaLiga, hvor han får kontrakt for de næste fire sæsoner.

Det har været længe undervejs, men nu er skiftet så officielt på plads: Thomas Delaney skifter fra Dortmund i Bundesligaen til Sevilla FC i LaLiga.

Den danske landsholdsspiller har fået en kontrakt på fire år i den spanske storklub. Det bekræfter Sevilla FC onsdag aften på sin hjemmeside.

Allerede i sidste uge kunne TV 2 SPORT fortælle, at den danske landsholdsspiller var tæt på at skifte til Sevilla. Og tirsdag kunne TV 2 SPORT så fortælle, at Delaney var ankommet til Sevilla for at gennemgå et lægetjek. Og nu er skiftet så altså faldet på plads.

I en præsentationsvideo på klubbens Twitter-profil siger Thomas Delaney:

- Hej alle Sevillistas! Jeg hedder Thomas!

Thomas Delaney kommer til en klub, der er blevet nummer fire i den spanske LaLiga i de sidste to sæsoner. Og efter de to første kampe i den nye LaLiga-sæson er Sevilla på førstepladsen med maksimumpoint. I næste runde venter en udekamp mod Elche for Delaney og Sevilla.

Den kamp kan ses direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY lørdag aften fra kl. 19.25.

Dortmund siger tak

Thomas Delaneys nu tidligere klub, Dortmund, har ligeledes bekræftet skiftet på sine sociale medier. Her takker klubben danskeren for indsatsen i den gule trøje.

- Thomas, tak for din indsats og passion. Alle i Dortmund ønsker dig held og lykke i Spanien, skriver den tyske klub på Twitter.

Thomas Delaney kom til Borussia Dortmund fra Werder Bremen i sommeren 2018 og har siden spillet 88 officielle kampe for klubben. Den danske midtbanespiller var i sin første sæson i klubben mere eller mindre fast mand, men siden er spilletiden og ansvaret skrumpet en smule. Derfor er det nu muligt for Sevilla at hente den danske landsholdsspiller i Ruhr-distriktet.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev Sevillas interesse i Thomas Delaney for alvor pirret, da Sevilla mødte netop Dortmund i sidste sæsons ottendedelsfinaler i Champions League. Efter det møde, som Dortmund trak sig sejrrigt ud af, havnede Delaney på Sevilla-træner, Julen Lopeteguis, ønskeliste. Og nu er sportsdirektør Monchi altså tæt på at kunne opfylde sin cheftræners ønske.