Fodbold

Brøndby-træner slemt skuffet

Niels Frederiksen roser reaktionen på Salzburgs to lynhurtige scoringer. Vi viste enorm karakter, lyder det.

Brøndby havde i forvejen et svært udgangspunkt, men det blev markant sværere efter bare ti minutters spil mod Salzburg i onsdagens Champions League-playoff.

Østrigerne udnyttede to Brøndby-fejl og kom lynhurtigt foran 2-0, hvilket grundlagde den relativt komfortable 2-1-sejr og det østrigske avancement.

Niels Frederiksen er slemt skuffet over Brøndbys start, men Brøndby-træneren roser måden, spillerne rejste sig på.

- Det var præcis sådan en start, vi havde håbet på, at vi ikke skulle have. Når man spiller mod et hold, der er så stærkt som det Salzburg-hold, som spiller på et markant højere niveau end samtlige superligahold, så er der en risiko for, at man bliver lidt mere stresset som spiller.

- Så træffer man nogle gange forkerte beslutninger og laver lidt flere tekniske fejl. Jeg tror, det er forklaringen på det.

- Når det er sagt, vil jeg rose spillerne. Jeg synes, de viste en enorm karakter ved at rejse sig. Efter den ganske forfærdelige start fik de egentlig spillet en ganske fin kamp, mener Niels Frederiksen.

Spillerne i rundkreds

Efter den hurtige spand kold vand i hovedet samlede anfører Andreas Maxsø spillerne i en rundkreds midt på banen.

- Det er klart, at når man er bagud med to efter ti minutter, skal der lige ro på, og det synes jeg også, der kom.

- Det er en hård pille at sluge, når man sætter sig op og siger inden kampen, at vi skal holde den i live, og så ligger der to mål på ti minutter. Så skal man lige have ro på og komme videre, siger Maxsø.

Brøndby tabte sammenlagt med 2-4, men Niels Frederiksen er ganske godt tilfreds med, hvordan de blågule har vist sig frem set over to kampe.

- Det kan ikke komme som nogen overraskelse for nogen, at der er kvalitetsforskel på de to hold, men jeg synes, vi har vist os okay frem. Det var to meget forskellige kampe.

- Dernede spillede vi ekstremt kontrolleret og defensivt for at skabe et resultat, der kunne gøre det spændende herude, og det lykkedes vi med. I returkampen spillede vi meget mere med dem og kom egentlig også ganske fint af sted med det.

- Spillerne gav det et stort skud, men det er klart, det er op ad bakke, når man er bagud med to efter ti minutter. Derfra synes jeg, de gjorde alt, og det tager jeg hatten af for, lyder det fra Niels Frederiksen.

Modstander roser BIF

I Salzburg-lejren letter cheftræner Matthias Jaissle, der har fortid som assistent i netop Brøndby, også på hatten for de blågule.

- Brøndby spillede som forventet, og det fik selvfølgelig også en betydning, at vi førte 2-0 rigtig hurtigt. Vi havde sagt til spillerne, at vi skulle blive ved med at trykke på gaspedalen, og det gjorde vi.

- Jeg er nødt til at give stor ros til Brøndby. De kæmpede til det sidste og viste, at der er så meget kvalitet på deres hold, siger Jaissle.

Europa League er stort

Niels Frederiksen pointerer trods skuffelsen, at trøstepræmien i form af en Europa League-billet bestemt er værd at glæde sig over.

- Jeg synes, man skal passe på med at sidde og blive alt for trist over, at vi nu har tabt til Salzburg. Selvfølgelig ville vi gerne have vundet, men det er altså første gang i 16 år, at den her klub deltager i et europæisk gruppespil, og det glæder vi os helt vildt meget til.

- Det bliver en fantastisk oplevelse for vores fans, spillere og klubben. Vi er stolte over, at vi er kommet så langt trods alt, siger træneren.