Fodbold

- Fik helt lyst til at græde, siger Daramy efter rørende hyldest

Mohamed Daramy fik en perfekt afsked med FC København, da han torsdag blev hyldet efter endnu en god indsats i københavnernes skæbnekamp.

Han kunne næppe have skrevet det bedre selv.

Mohamed Daramy fik den perfekte afsked med FC København torsdag aften, inden han nu sætter kursen mod Holland, hvor han fremover skal tørne ud for Ajax i Amsterdam.

For Daramy spillede nemlig en stor kamp – og scorede målet til 2-0 – da FC København ydmygede tyrkiske Sivasspor med 5-0 i den afgørende playoffkamp om at komme med i gruppespillet i Conference League.

Og da han efter 80 minutter blev skiftet ud, blev han hyldet til den helt store guldmedalje af både medspillere og tilskuere i Parken i København.

- Jeg blev helt rørt indeni. Jeg fik helt lyst til at græde. Over den stemning de leverede i dag. Det var superfedt. Det har de også gjort andre gange, men i dag var selvfølgelig en speciel dag, siger Mohamed Daramy til TV 2 SPORT.

- Jeg kommer til at savne det her sted, tilføjede han.

Mohamed Daramy bringer FCK foran 2-0 mod Sivasspor. Video: TV 2 SPORT

Ros fra cheftræneren

Da den 19-årige guldfugl blev skiftet ud med ti minutter igen, kunne man se FCK-træner Jess Thorup sige et par ord til Mohamed Daramy.

- Jeg sagde, at det var den flotteste hyldest, han kunne få. Ét er, at han spillede en rigtig god kamp og scorede mål, men også dét at få lov til at blive fejret foran godt og vel 18.000 fantastiske fans på den måde. Det fortjener han så meget, siger Jess Thorup til TV 2 SPORT.

I den forgangne weekend faldt Mohamed Daramys klubskifte til Ajax på plads, da de to klubber blev enige om en transfer.

Ajax oplyste på sin hjemmeside, at de giver omkring 90 millioner kroner for den danske guldfugl. Det er det største salg i FC Københavns historie.

Torsdag aften var Daramy så med til at sikre FC København endnu et europæisk gruppespil. Klubbens 14. europæiske gruppespil på 16 sæsoner siden 2006.

- Jeg er megaglad og stolt på drengenes vegne. Vi skulle igennem en svær vej med seks kampe for at komme i gruppespillet, og samtidig har vi holdt skruen i vandet i Superligaen. Nu skal vi spille en masse kampe i efteråret. Det glæder vi os til, siger Jess Thorup og tilføjer:

- Vi er ikke tilfredse med bare at være med. Vi vil videre. Vi skal udfordres, så vi skal også videre fra gruppespillet.

Der trækkes lod til gruppespillet i Conference League fredag klokken 13.30.