Fodbold

OB sælger 'Gribben' til Hertha Berlin

Den tidligere U21-landsholdsmålmand Oliver Christensen bytter OB ud med bundesligaklubben Hertha Berlin.

Det bliver bundesligaklubben Hertha Berlin, der i fremtiden får glæde af den talentfulde danske målmand Oliver Christensen.

Torsdag meddeler OB på sin hjemmeside, at klubben har solgt den danske keeper.

Oliver Christensen har spillet for OB, siden han som U12-spiller kom til fra Kerteminde.

- I OB har han taget nogle store skridt, der har gjort ham interessant for en lang række klubber, og derfor er vi glade og stolte over, at vi er blevet enige med Hertha Berlin, så han nu kan prøve sig selv af i udlandet, siger Michael Hemmingsen, der er sportschef i OB.

Oliver Christensen var fast mand på U21-landsholdet frem til og med sommerens EM-slutrunde. Nu er den 22-årige fynbo blevet for gammel til at spille ungdomslandskampe.

Han har været fast mand i OB's mål siden sommeren 2019, hvor Sten Grytebust skiftede til FC København.

I fremtiden ser Oliver Christensen frem til at få hjemmebane på Olympiastadion i Berlin, men det bliver også vemodigt at forlade OB, fortæller han.

- Jeg græder med det ene øje og smiler med det andet, siger han til OB's hjemmeside.

Ihærdighed overbeviste om skifte

Til sin kommende klubs hjemmeside fortæller han, at Hertha Berlins ihærdighed overbeviste ham om klubskiftet.

- Jeg er meget glad for, at skiftet til Hertha Berlin gik i orden. Klubben forsøgte meget ihærdigt at få fat på mig, og det overbeviste mig. Jeg er en ung målmand, som stadig har meget at lære, og derfor passer jeg perfekt ind i Berlin, siger Oliver Christensen.

I den ofte underpræsterende hovedstadsklub skal Oliver Christensen kæmpe med Alexander Schwolow og den aktuelt skadede nordmand Rune Jarstein om pladsen i målet.

Hertha-sportsdirektør Fredi Bobic påpeger, at Oliver Christensen er en langtidsinvestering.

- I Oliver får vi en meget god målmand, der kan udvikle sig yderligere. Han supplerer vores målmandsteam perfekt, og jeg er glad for, at vi kunne lokke ham til Hertha Berlin.

- På kort sigt øger han både kvaliteten og kvantiteten i truppen, siger Fredi Bobic.

Prisen på Oliver Christensen er ikke offentliggjort, men ifølge B.T. får OB cirka tre millioner euro, svarende til 22,5 millioner kroner, for målmanden.

OB's målmandsteam består nu af ivorianeren Sayouba Mandé og unge Hans Christian Bernat.