Fodbold

Ronaldo skifter til Manchester United

Nu er det officielt, at Cristiano Ronaldo forlader Juventus i Serie A og skifter til Manchester United i Premier League.

Turen går "hjem" til Manchester United for Cristiano Ronaldos vedkommende.

Den portugisiske verdensstjerne skifter med øjeblikkelig virkning fra Juventus til Manchester United. Det bekræfter klubben tidligt fredag aften.

- Alle i klubben glæder sig til at byde Cristiano velkommen tilbage til Manchester, skriver United i en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside.

På klubbens Twitter-profil lyder det:

- Velkommen hjem, Cristiano.

Manchester United oplyser dog, at aftalen er under forudsætning af, at man når til enighed om de personlige vilkår med Ronaldo, der også først skal gennemgå et lægetjek.

Ifølge Sky Sports har Ronaldo fået en toårig kontrakt i den engelske storklub. Manchester United går dog ikke selv i detaljer med hverken kontraktlængde, løn eller pris. Ifølge den anerkendte transferjournalist, Fabrizio Romano, betaler Manchester United omkring 20 millioner euro for Cristiano Ronaldo. Det er i omegnen af 150 millioner danske kroner.

Afslutningen på en lang transfersaga

Rygterne om et forestående klubskifte for Cristiano Ronaldo har floreret i de sidste par måneder, og i løbet af den seneste uge er spekulationerne nærmest eksploderet. Søndag startede portugiseren på bænken, da Juventus åbnede Serie A-sæsonen, og det var med til at bære yderligere brænde til bålet.

Torsdag eftermiddag kunne den spanske sportsavis AS berette, at Ronaldo var blevet enig med Manchester City om et skifte. Men avisen kunne samtidig fortælle, at de to klubber dog ikke var enige om betingelserne i transferen.

Fredag tog transfersagaen så en helt ny drejning, da lokalrivalerne fra Manchester United pludselig meldte sig på banen. Fredag eftermiddag satte Ronaldo sig i et privatfly og forlod Torino. Og siden faldt aftalen altså på plads med Manchester United.

Tilbage til Manchester

Den 36-årige angriber siger dermed farvel til Torino og Juventus og goddag til Manchester og United. Dermed er Cristiano Ronaldo tilbage i den by og klub, som han bjergtog gennem seks sæsoner fra 2003 til 2009.

Her scorede han 118 mål i sine 292 kampe for den engelske storklub, for hvem han var med til at vinde tre Premier League-titler i træk i 2007, 2008 og 2009.

Efter sin tid i Manchester United brugte Cristiano Ronaldo ni år på at spille sig ind i hjerterne hos alle fans af Real Madrid, hvor portugiseren utvivlsomt må betegnes som en af de største legender i klubbens historie. Her var hen blandt andet med til at vinde hele fire Champions League-titler.

I 2018 skiftede Ronaldo til Juventus, hvor han nåede at vinde to italienske mesterskaber, inden han altså nu er fortid i klubben.

Ville beholde Ronaldo

Cristiano Ronaldos klubskifte kommer i et transfervindue, der uden tvivl vil blive husket som et historisk transfervindue i europæisk fodbold. Et historisk aktivt transfervindue.

Tidligere på sommeren skiftede også Lionel Messi klub, da han forlod FC Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain. Dermed er verdens to største og vigtigste aktive spillere skiftet klub i samme transfervindue.

Men at Cristiano Ronaldo skulle ende med at skifte klub i dette transfervindue - med ét år tilbage af sin kontrakt med Juventus - havde de færreste nok regnet med. Og så sent som i lørdags udtalte træneren for den italienske storklub, at han regnede med at råde over Cristiano Ronaldo i den kommende sæson.

Fredag ændrede Massimiliano Allegri imidlertid forklaring.

- I går (torsdag, red.) fortalte Cristiano mig, at han ikke længere ønsker at spille for Juventus, sagde han ifølge Juventus' Twitter-profil.

Nu står Cristiano Ronaldo i stedet over for et bemærkelsesværdigt comeback til Manchester United.