Fodbold

Barca-stjerne kunne ikke se sig selv spille - nu kan han gøre comeback

Philippe Coutinho fortæller, at han er stærkt motiveret til at blive en stærkere udgave af sig selv, end han tidligere har været.

I mere end tre år har Philippe Coutinho været på kontrakt i FC Barcelona.

Men indtil nu er succesen udeblevet. Lange skadespauser har flere gange ødelagt brasilianerens mission om at slå igennem i den catalanske storklub. Senest har han siddet ude med en alvorlig knæskade siden nytår.

Og det er noget, der har haft mentale konsekvenser.

- Jeg kunne ikke se mig selv spille igen. Det var svært at have billedet af Philippe på banen i hovedet, men takket være Gud udviklede min genoptræning sig.

- Alle, der i et stikke tid har set mig på krykker og med mit ben strakt, har helt sikkert ikke kunnet forestille sig, at jeg skulle løbe igen og lave øvelser, siger Philippe Coutinho ifølge det catalanske medie SPORT.

"Jeg er klar til at kæmpe"

Men nu er der lys for enden af tunellen. Philippe Coutinho er tilbage i træning, og søndag kan han få comeback, når Barcelona på Camp Nou tager imod Getafe.

Den tidligere Liverpool-stjerne er således blevet udtaget til kamptruppen for første gang siden december.

- Jeg er klar til at kæmpe. Det har været svært med så meget usikkerhed, men jeg har altid haft positive tanker og vidst, at det er en del af livet som professionel fodboldspiller og som menneske. I dag er jeg forberedt, og jeg har en stor lyst til at gøre det, jeg elsker, siger Coutinho.

Philippe Coutinho har arbejdet mod sit comeback med sloganet: "Stærkere end før".

Om den 29-årige brasilianer kan vende tilbage til et niveau som en af verdens bedste spillere, som han havde inden skiftet til Barcelona, er endnu uvist.

I Barcelona har Coutinho fået spilletid i 90 kampe, mens han er kommet på måltavlen 23 gange.