Fodbold

Britiske medier hylder 'AC' - en fremtidig anfører, siger ekspert

Andreas 'AC' Christensen har vist storspil for både Chelsea og landsholdet, og for sidstnævnte kan han i fremtiden blive en af de helt store ledere.

Med en mand i undertal, en skadet N'Golo Kanté og et fyldt Anfield imod dem så det ikke ligefrem positivt ud for Chelsea, da de trådte ud til anden halvleg mod Liverpool.

Men London-klubben tog udfordringen op og spillede en taktisk næsten perfekt anden halvleg. De holdt Liverpool fra at score yderligere og fik et fortjent point med hjem. Et point, de blandt andet kan takke en yderst velspillende Andreas Christensen for.

- Jeg synes både hans præstation i går og den seneste halvanden sæson har været stærkt opadgående. Han læser spillet utroligt godt, så han ikke kommer ud af positionen. Han er rigtig god på bolden – nok den bedste i deres forsvar - og så har han de her lederegenskaber, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Han er ikke den, man lægger mest mærke til på banen, men det er ofte dem, der er de dygtigste. For dem, der løber rundt og slukker ildebrande i øst og vest, er ofte dem, der har været ude af position. Og det er ’AC’ ikke, siger eksperten.

Ros i de britiske medier

Mads Junker er dog ikke den eneste, der bemærkede Andreas Christensen fremtrædende rolle i storkampen.

De britiske medier har nemlig også fået øjnene op for danskeren, som beskrives med flotte gloser i medierne.

- Andreas Christensen leverede en strålende præstation i forsvaret, der sikrede de ti spillere et uafgjort resultat, skriver The Sun.

- Han så hele kampen igennem rolig ud. Både da han stod som den midterste af de tre forsvarsspillere, og da han var på højresiden, efter Thiago Silva kom ind, skriver Daily Mail.

- Andreas Christensen var symbolet på Chelseas fighterånd i kampen mod Liverpool, skriver BBC.

Samtidig blev han af Sky Sports kåret til kampens spiller.

Kommende anfører i Chelsea

Lørdagens stærke præstation mod Liverpool var dog langt fra en enlig svale.

Danskeren har nemlig generelt vist højt niveau de seneste sæsoner med solide præstationer i blandt andet sidste års Champions League-finale.

- Alle de forventninger man havde om, at han kunne overføre den her ro til Chelseas forsvar, og at han kunne blive en lederskikkelse på en stille måde, det begynder han at tydeliggøre – også i de store kampe. Blandt andet i Champions League-finalen, hvor han kom ind og stabiliserede deres forsvar, siger Junker.

Og med det høje bundniveau og den store rutine, han allerede som 25-årig besidder, mener fodboldeksperten, at danskeren er en oplagt kandidat til at overtage anførerbindet i Chelsea i fremtiden.

- Det er en mulig fremtidig Chelsea-anfører. Han er selvfølgelig en anden type end John Terry, men det der med, at han er en spiller fra akademiet, som har en masse attitude, peger i retning af det. Han har også bygget på, så han ikke længere bare er den her stille dreng i klassen. Hans præstationer er nu meget mere med brystet fremme – lidt mere på Simon Kjær-manér.

Kan blive en lederskikkelse på landsholdet

De mange stærke præstationer er ikke kun leveret på klubplan. På landsholdet har han vist det samme.

Og når flere af de rutinerede kræfter som Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Thomas Delaney er færdige om nogle år, kan Andreas Christensen blive en af de helt store skikkelser på landsholdet.

- Han er allerede nu i den øverste del af hierarkiet qua sine præstationer på klubplan. Jeg tror ikke nødvendigvis, han er en fremtidig dansk anfører. Det er nok mere en type som Pierre-Emile Højbjerg. Men hans rolle bliver formentlig rigtig stor, når Simon Kjær på et tidspunkt takker af.

- Her liver det ’AC’, der skal tage sig af den næste forsvarsmakker og sørge for, at han også finder ro. Så han vil både nu og i fremtiden have en enorm rolle på det danske landshold, vurderer Junker.

Andreas Christensen har spillet for Chelsea siden 2015 med en enkelt afstikker til Borussia Mönchengladbach. I alt er det blevet til 131 kampe for London-klubben, mens det på det danske landshold er blevet til 47 optrædener.