Fodbold

Boilesen melder fra på landsholdet - erstattes af Brøndby-stjerne

Nicolai Boilesen er skadet, og det giver plads til landsholdscomeback for Brøndbys Andreas Maxsø.

Brøndbys anfører, Andreas Maxsø, kan få spilletid for Danmark igen, når holdet møder henholdsvis Skotland, Færøerne og Israel i begyndelsen af september.

FC Københavns Nicolai Boilesen har meldt afbud med en lille skade, og i hans fravær har landstræner Kasper Hjulmand indkaldt Andreas Maxsø.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

- Nicolai Boilesen må desværre melde afbud til det danske landshold med en mindre skade ovenpå et hårdt kampprogram, skriver FCK på klubbens hjemmeside.

Brøndbys forsvarskrumtap Maxsø fik sin hidtil eneste kamp for det danske A-landshold i en testkamp mod Sverige i november sidste år. Han blev ikke udtaget til sommerens EM-slutrunde.

Han har tidligere optrådt på både U19- og U21-landsholdet, ligesom han også var en del af det danske landshold ved OL i Rio i 2016.

Maxsø var blandt Brøndbys absolut vigtigste og stærkeste spillere, da holdet hjemtog DM-titlen i sidste sæson.

Forsvarsstyrmanden var tidligere i transfervinduet på vej til udlandet, men det forventede skifte kollapsede.

Der venter Maxsø og resten af den danske landsholdstrup tre kampe på en uges tid startende fra onsdag - alle tre i VM-kvalifikationen.

Først kommer Skotland på besøg i Parken 1. september. 4. september skal Danmark møde Færøerne i Thorshavn, inden Israel venter 7. september i Parken.

Danmark fik en fremragende indledning på kvalifikationen i marts med tre sejre i tre kampe. Hjulmands tropper har derfor maksimumpoint indtil videre.

Israel blev slået ude med 2-0 i første kamp, inden Moldova blev pryglet med hele 8-0. Den måske mest imponerende sejr var 4-0-sejren ude over Østrig.

Ved sommerens EM nåede Danmark semifinalen, hvor det blev til nederlag efter forlænget spilletid mod England.