Fodbold

Hård konkurrence fik Delaney til at vende skifte med Hjulmand

Thomas Delaney har skrevet kontrakt med spanske Sevilla for de næste fire år. I weekenden fik han debut for klubben i 1-1-kampen mod Elche.

Der er ofte mange involverede, når et større klubskifte skal falde på plads.

For det første begge klubber, en spilleragent, spilleren og eventuelt hans familie - og i Thomas Delaneys tilfælde også landstræner Kasper Hjulmand.

Den danske midtbanekreatør vægtede nemlig blandt andet udsigten til flere minutter i den rød-hvide trøje, da han skulle vælge sin nye klub.

- I min tid på landsholdet har der aldrig været så stor konkurrence på min position, så selvfølgelig har jeg også haft det for øje. Jeg har også talt med Kasper (Hjulmand, red.) omkring min beslutning om gerne at ville videre til Sevilla, forklarer Thomas Delaney til TV 2 SPORT.

Han understreger i samme ombæring, at spilletid har været afgørende for ham. Netop muligheden for flere spilleminutter er også vigtigt for Kasper Hjulmand.

- Han har spillet relativt meget i Dortmund – havde det fortsat, havde han stadig været en meget stor brik på det her landshold. Men jeg tror godt, Thomas og de andre kan mærke, at man skal helst spille, hvis man skal være på det danske landshold.

- Jeg håber, han får en stor rolle i Sevilla – og det vil også gavne landsholdet, at han spiller en masse, siger Kasper Hjulmand.

Thomas Delaney har spillet 60 landskampe og fik debut tilbage i 2013 i en VM-kvalifikationskamp imod Malta, som Danmark vandt 6-0.

Thomas har været god til at træffe beslutninger i sin karriere, og det her tegner godt

Kasper Hjulmand, landstræner

Stor tillidserklæring fra start

Den 29-årige dansker har spillet i Tyskland siden 2017, mens han inden da spillede otte år i FC København.

Nu er han som bekendt skiftet til varmere himmelstrøg, og han glæder sig til nye udfordringer både sportsligt og kulturelt.

Allerede i weekenden fik han debut for den spanske klub, hvor han blev skiftet ind undervejs og fik 29 minutter på grønsværen imod Elche.

- Det var rigtig varmt. Dejligt. Jeg havde trænet to gange, så det var også lidt af en tillidserklæring at smide mig på banen ved stillingen 1-1, siger Thomas Delaney med et smil.

Thomas Delaney startede på bænken i opgøret mod Elche, men blev skiftet ind midt i anden halvleg og fik dermed sin debut på holdet. Video: TV 2 SPORT

Selv glæder han sig til, at han og familien kommer ordentlig på plads i Spanien, så der bliver mere ro på. Men han er glad for sin start i den spanske klub – mens også landstræneren synes, skiftet virker lovende.

- Jeg synes, Thomas kan give dem noget, og jeg synes, holdet kan give ham noget. Det er et super spændende match. Thomas har været god til at træffe beslutninger i sin karriere, og det her tegner godt.

- Sevilla har været gode, og Julen Lopetegui er en dygtig træner, der organiserer holdet godt – han kommer rundt om mange faser i spillet. Jeg kan godt forstå, han tager Thomas, siger Kasper Hjulmand.

Inden Thomas Delaney igen skal i aktion for sin nye klub, er han først med landsholdet, der i den kommende uges tid skal spille tre kampe i VM-kvalifikationen.

Først gælder det Skotland, som Danmark møder onsdag aften.