Fodbold

Hjulmands lykketrøje solgt for femcifret beløb

Trøjen - som især blev kendt under EM - er blevet solgt for 88.000 kroner ved en KidsAid-auktion.

Når du tænker på landsholdet, popper farverne rød og hvid formentlig op i dit hoved.

Men måske sort også kommer frem på nethinden, hvis du tænker på landsholdet og nærmere bestemt Kasper Hjulmand? Landstræneren har det seneste år nemlig haft en særlig sort trøje på i flere vigtige kampe, blandt andet for at bringe held.

Trøjen kommer dog ikke med til de kommende VM-kvalifikationskampe. Den er nemlig blevet solgt for 88.000 kroner på en auktion hos KidsAid, som Kasper Hjulmand er ambassadør for.

Den indrammede trøje indeholdt også en personlig hilsen fra Kasper Hjulmand og en kopi af det røde armbånd, han bar under EM for at hylde Christian Eriksen. Inden trøjen blev solgt, holdt Kasper Hjulmand desuden en tale for de fremmødte, hvor han forklarede, hvad trøjen har betydet for ham.

Mandag fortalte han til TV 2 SPORT om den nu bortauktionerede trøje.

- Er det ikke vildt? Mine sønner sagde, far nu smider du aldrig mere tøj ud. De så en lille geschäft i det her. Det gik til et godt formål, og jeg tror, det var en meget gavmild køber, som vidste, at det gik til et rigtig godt formål og syge børn i Danmark er ikke så tosset og støtte og familier gennem KidsAid. Da de bad om at få den, tænkte jeg, 'hvad skal den bruges til', men åbenbart så gav det nogle penge, så det var godt, siger han.

Pengene går ubeskåret til organisationen KidsAid, hvis formål er at støtte syge og sårbare børn og unge her i landet - og deres familier.

Faktisk er trøjen ikke det eneste fra landsholdet, der har sørget for penge til velgørenhedsorganisationen. Morten Wieghorst donerede nemlig bolden fra EM-semifinalen med spillernes autografer på - den blev solgt for 122.000 kroner.