Fodbold

- Alle tanker er hos Lars Høgh, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand er imponeret over Lars Høghs store optimisme og håber at se målmandstræneren tilbage i landsholdslejren.

Et velkendt ansigt mangler i landsholdslejren i disse dage. Legenden Lars Høgh.

De sidste 13 år har han været fast målmandstræner på landsholdet, men mandag kom beskeden om, at han har fået et tilbagefald i sin kræftsygdom.

Det satte landstræner Kasper Hjulmand ord på, da han mødte pressen tirsdag.

- Jeg er i tæt kontakt med Lars. Det har jeg været hele vejen igennem og i mange år. Alle ved, han kæmper med sin kræftsygdom. Det går op og ned. Han har valgt i denne omgang ikke at være her. Vi håber meget på, han endnu en gang får bekæmpet den her forbandede sygdom, sagde Kasper Hjulmand.

- Lars er ikke skåret af det samme stykke som nogen andre, jeg kender. Den ukuelige optimisme og positivitet, som han har, gør, at vi både håber og tror på det. Vi håber, at se Lars tilbage på et tidspunkt, men det er rigtigt lige at få fokus på det, han gør nu. Alle tanker er hos Lars, og jeg ved, alle hans tanker er hos os.

Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i august 2018. I første omgang lykkedes det lægerne ifølge Høgh at fjerne kræften.

I efteråret 2019 fik han så et tilbagefald. Et halvt år senere meldte han sig så meget i bedring, at han atter kunne være en del af landsholdssamlingerne. Lige indtil den triste besked kom mandag eftermiddag.

Landsholdet er samlet i den næste uge for at spille tre opgør i VM-kvalifikationen.

Danmark møder Skotland onsdag klokken 20.45. Lørdag gælder det Færøerne på udebane, inden Israel kommer på besøg på tirsdag.

Efter tre kampe af VM-kvalifikationen ligger Danmark nummer ét i sin gruppe med maksimumpoint og en målscore på 14-0.