Fodbold

DBU med klar opfordring til ølkastende fans

DBU skriver på Facebook, at ølkast vil føre til bortvisning fra stadion.

Synet af flyvende ølkrus var ikke et sjældent syn under Danmarks kampe ved EM i fodbold.

I ren og skær jubel blev der gang på gang kastet med de våde varer fra tilskuerpladserne, når det danske landshold kom på måltavlen i Parken. Men det skal ikke ske fremover.

I et opslag på Facebook opfordrer Dansk Boldspil-Union (DBU) på det kraftigste til, at tilskuerne i nationalarenaen holder sig til at drikke sine øl i stedet for at kaste med dem, når Danmark tager imod Skotland i VM-kvalifikationen onsdag aften.

- Mange landsholdsfans har desværre oplevet at blive sjasket til af øl til de seneste landskampe. Det er ærgerligt og en sikkerhedsrisiko for dig selv og dine medfans, både børn og voksne.

- Ølkast kan få konsekvenser for landskamps-oplevelsen for alle fans. Ølkast - eller kast med andre ting - medfører bortvisning fra stadion, skriver DBU.

Danmark kan blive straffet for ølkast

Under sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark spillede tre kampe i Parken, fik DBU bøder i massevis fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) grundet de mange episoder med ølkast.

Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, fortalte under slutrunden, at bøderne bliver ved med at vokse, så længe det sker, og at de ligger i størrelsesordenen "store tusindbeløb".

- Den værste konsekvens er, at vi kan blive straffet som hold. Vi kan blive frataget point, hvis vi ikke kan finde ud af at overholde de regler, der er. Det går jeg ikke ud fra, at der er nogen fans, der har lyst til. Så vi bliver nødt til at have en dialog med vores fanklub og de fantastiske landsholdsfans, sagde han inden kvartfinalen mod Tjekkiet.

Tidligere er danske fodboldfans blevet straffet for at kaste med øl.

Efter VM i Rusland i 2018 blev tre danske fans taget i at kaste med øl. De tre fans skulle betale DBU's bøde på omtrent 65.000 kroner, og de fik alle karantæne fra alle danske landskampe i to år.

I september skal Danmark møde Skotland, Færøerne og Israel. Kampene mod Skotland og Israel spilles på hjemmebane i Parken.