Fodbold

- Det var specielt, fortæller Kjær om gensyn med Parken

Onsdag aften spillede det danske herrelandshold for første gang i Parken efter sommerens EM-slutrunde.

92 vanvittige sekunder sikrede onsdag endnu en mindeværdig dansk aften i Parken.

Først sørgede Daniel Wass efter 14 minutter for det første jubelbrøl, inden Joachim Mæhle efter flotte kombinationer med Mikkel Damsgaard et halvandet minut senere igen fik tilskuerne op af sæderne og scorede til resultatet 2-0 i VM-kvalifikationskampen mod Skotland.

Og at vende tilbage til Parken igen efter sommerens EM-slutrunde var lidt af en oplevelse, fortæller Danmarks anfører, Simon Kjær.

- Det var specielt at komme herind i dag. Det var noget, man lige skulle vænne sig til, efter alt, hvad der er sket herinde. Jeg er sindssygt glad for kulissen, og at vi er kommet godt i gang efter EM, siger Simon Kjær til Kanal 5.

Anføreren henviser til episoden i EM-premieren mod Finland, hvor Christian Eriksen faldt om og fik hjertestop og de efterfølgende kampe mod Belgien og Rusland.

- At komme herind under normale omstændigheder er noget, man lige skal fordøje og tage ind. Det er bare noget specielt hver gang, siger Simon Kjær.

Danmark fører gruppen med maksimumpoint

At Danmark allerede efter et kvarter var foran med to mål, var noget, der afspejlede sig resten af kampen. Hjemmeholdet stillede sig længere tilbage på banen og overlod efter pausen store dele af spillet til Skotland.

Men det var begrænset, hvad skotterne kom frem til, og den danske sejr var aldrig i fare foran de 34.500 tilskuere, der onsdag aften var på plads i nationalarenaen.

Resultatet betyder, at Danmark har maksimumpoint efter fire kampe og topper kvalifikationsgruppen.

Danskernes næste opgave venter på lørdag, hvor Kasper Hjulmands tropper gæster Færøerne.