Fodbold

Hjulmand dedikerer sejr til kræftramt Lars Høgh

Mandag oplyste Dansk Boldspil-Union, at Lars Høgh har fået et tilbagefald i sin sygdom.

For første gang siden sommerens EM-slutrunde var det danske fodboldlandshold onsdag aften tilbage i Parken.

Men på bænken manglede der en vigtig skikkelse. Landsholdets målmandstræner, Lars Høgh, var ikke fysisk tilstede, da han har fået et tilbagefald i sin kræftsygdom.

På pressemødet efter 2-0-sejren over Skotland brugte landstræner Kasper Hjulmand noget af sin taletid på at sende Lars Høgh en venlig tanke.

- Sejren vil jeg gerne dedikere til min gode ven og vores alles Lars Høgh, som kæmper med tingene. Lars, vi sender al den positive energi, vi fik fra stadion, i din retning. Vi tænker på dig, og du er med os derude, sagde Hjulmand, der over for Kanal 5 fortalte, at også Christian Eriksen var i tankerne.

Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i august 2018. En kræftform, der rammer omtrent 1000 danskere årligt.

I første omgang lykkedes det ifølge Høgh lægerne at fjerne kræften. I efteråret 2019 fik han så et tilbagefald. Et halvt år senere meldte han sig så meget i bedring, at han atter kunne være en del af landsholdssamlingerne.

Høghs optimisme giver landsholdet optimisme

Men mandag meddelte Dansk Boldspil-Union, at den danske målmandstræner igennem 13 år har fået endnu et tilbagefald. I den forbindelse lagde Kasper Hjulmand vægt på Høghs gode humør og evige optimisme.

- Jeg er i tæt kontakt med Lars. Det har jeg været hele vejen igennem og i mange år. Alle ved, han kæmper med sin kræftsygdom. Det går op og ned. Han har valgt i denne omgang ikke at være her. Vi håber meget på, han endnu en gang får bekæmpet den her forbandede sygdom.

- Lars er ikke skåret af det samme stykke som nogen andre, jeg kender. Den ukuelige optimisme og positivitet, som han har, gør, at vi både håber og tror på det. Vi håber, at se Lars tilbage på et tidspunkt, men det er rigtigt lige at få fokus på det, han gør nu. Alle tanker er hos Lars, og jeg ved, alle hans tanker er hos os, sagde Kasper Hjulmand.

Høgh og resten af landet kan glæde sig over, at Danmark nu har vundet fire kampe ud af fire mulige og er sikkert på førstepladsen i kvalifikationsgruppen til VM.